Kristína Kožiaková Futbal

Podbrezová bez bodového zisku: Dunajská Streda sa so štadiónom rozlúčila víťazstvom

Podbrezovčania od začiatku hrozili z protiútokov, ale do šance sa nedostali. Podľa trénera sa pod krutý výsledok podpísali hrubé chyby.

Ilustračný obrázok k článku Podbrezová bez bodového zisku: Dunajská Streda sa so štadiónom rozlúčila víťazstvom
Zdroj: TASR

Prvý polčas veľa rozruchu nepriniesol. V 7. minúte to skúšal Polievka, ale prízemnú strelu Kuciak chytal. Pri lopte boli viac domáci, ale do útoku sa príliš nehrnuli. Naopak, hostia hrozili z protiútokov a hlavne po krajoch, odkiaľ mali viac sľubných centrov pred bránu, ale do šance sa nedostali. V 32. minúte mohli ísť do vedenia železiari, po nedorozumení obrancov DAC sa lopta skoro dostala do prázdnej brány, ale pred čiarou ešte Egri stihol zakročiť. V 40. minúte hrozil Pačinda, ale pravačkou prestrelil bránu. V 45. minúte po rohovom kopu hlavičkoval Kostelný, avšak nad.

Druhý polčas začali domáci výborne, v 49. minúte sa Stephens dostal do pokutového územia, kde ho faulovali. Nariadený pokutový kop však Pačinda strelil do ľavej žrdi. V 55. minúte však prišiel vedúci gól, po rohovom kope Horvátha hlavičkou skóroval Ljubicič – 1:0. Po vedúcom góle sa hralo stále medzi šestnástkami, avšak aktívnejší bol DAC. V 67. minúte poslal nebezpečný center pred bránu Horváth, Kuciak loptu vyboxoval. O minútu neskôr strelou z diaľky trafil brvno Sarr. Hostia sa nevedli dostať do tempa, okrem rohových kopov sa do šancí nedostali. V 87. minúte zahrával nebezpečnú štandardku z ľavej strany Podio, ale k lopte sa nikto z hostí nedostal.

Dunajská Streda sa rozlúčila so starým štadiónom víťazne, keďže už o týždeň sa začínajú búracie práce a bude sa stavať nová aréna.

Hlasy trénerov:

Tomislav Marič, tréner DAC: „Prvý polčas z našej strany nebol dobrý, boli sme neskôr pri osobných súbojoch a súper to dobre využíval. V druhom polčase sme urobili malé taktické zmeny a bol som oveľa spokojnejší. Mali sme viacero šancí a dali sme dôležitý gól. Videli sme, že Podbrezová nebola to isté mužstvo, ako pred šiestimi mesiacmi. Želám kolegovi veľa šťastia do budúcna.“

Marek Fabuľa, tréner Podbrezovej: „Výsledok je pre nás krutý, v 1. polčase sme hrali veľmi dobre, ale nedokázali sme využiť šance a dostať sa do pokojného vedenia. Dopustili sme sa hrubých chýb. Po zmene rozostavenia sme neboli nebezpeční. Výsledok musíme akceptovať a gratulujem domácemu mužstvu. Ak budeme vonku takto hrať, budeme získavať body aj zo súperových ihrísk.“

FC DAC 1904 Dunajská Streda – ŽP Šport Podbrezová 1:0 (0:0)

Gól: 55. Ljubicič.

Rozhodoval: Straka, ŽK: Simon Pambu – Krivák, Podio, 4191 divákov.

Zostavy a striedania:

DAC: Tujvel – Živkovič, Ljubicič, Egri, Simon Pambou – Huk, Ľupták (46. Horváth) – Pačinda, Sarr, Polievka (60. Štepanovský) – Stephens (90. Černák)

Podbrezová: Kuciak – Turňa (6. Sabler), Krivák, Kostelný, Dordevič – Viazanko, Kupčík, Podio, Šafranko (80. Duda) – Peševski , Rendla

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM