Eliška Šándorová Krimi

Podnikateľ († 34) z okresu Brezno sa utopil pod ľadom jazera

Uplynulú nedeľu popoludní na známom jazere Guláška si boli zaplávať otužilci. Jedným z nich bol aj podnikateľ Matúš K. († 34) z okresu Brezno, ktorý sa stratil pod vodou.

Ilustračný obrázok k článku Podnikateľ († 34) z okresu Brezno sa utopil pod ľadom jazera
Zdroj: TASR

O dráme informoval cas.sk. Podľa denníka si partia otužilcov šla zaplávať k známemu seneckému jazeru Guláška. Podnikateľ Matúš K. († 34) sa v závere akcie rozhodol, že si ešte zapláva. Muž pochádzal z okresu Brezno.

Vošiel do diery vysekanej v ľade a stratil sa pod vodou. Otužilci ho zbadali cez ľad, bol v hĺbke približne štyri metre. Bratislavskí potápači, ktorí prišli na miesto, muža spod ľadu napokon dostali, informoval dennik.

Viac ako hodinu podchladeného otužilca záchranári a hasiči oživovali. Do bratislavskej nemocnice otužilca previezol záchranársky vrtuľník.

Z Univerzitnej nemocnice v Bratislave pacienta previezli na špičkové komplexné zdravotnícke služby v oblasti diagnostiky. Svoj boj život, žiaľ prehral. Muž zomrel o tretej hodine ráno. Informáciu potvrdila hovorkyňa Národného ústavu srdcovo-cievnych chorôb Dobroslava Krajačičová-Lauková.

Bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková pre Čas.sk uviedla: „Vykonaným preverením na mieste udalosti neboli zistené skutočnosti, ktoré by odôvodňovali začatie trestného stíhania. Polícia vec eviduje ako udalosť.“

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM