Marcel Páleš Krimi

Policajná akcia na R1: Vodič (33) v aute prevážal až 1,8 kg marihuany!

Na rýchlostnej ceste R1 upútal pozornosť vodičov zásah mužov zákona. Tí kontrolovali vodiča VW Golf, ktorý im podľa polície po výzve vydal dve vrecia s obsahom sušenej rastliny!

Ilustračný obrázok k článku Policajná akcia na R1: Vodič (33) v aute prevážal až 1,8 kg marihuany!
Zdroj: Policajný zbor SR

Z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, tiež jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi, je obvinený muž (33) zo Bzenice, v súčasnosti bytom Banská Bystrica. Vo štvrtok o 17.20 bol totiž na ceste R1 v Banskej Bystrici zastavený a kontrolovaný príslušníkmi policajného zboru ,ako vodič osobného motorového vozidla VW Golf.

„Po výzve dobrovoľne vydal dve hermeticky uzatvorené igelitové vrecia s obsahom sušenej rastliny, ktorú si zadovážil a prevážal zo zahraničia. Predbežné expertízne skúmanie na KEÚ potvrdilo, že v obidvoch vreciach je marihuana. Zo zaisteného množstva 1,8 kilogramu sa dá vyrobiť až 30 000 jednora­zových dávok, čo predstavuje sumu viac ako 58-tisíc eur,“ uviedla hovorkyňa Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

Po vykonaní procesných úkonov vyšetrovateľ obvineného umiestnil do policajnej cely a spracoval návrh na jeho vzatie do väzby. V nedeľu bol predvedený pred sudcu OS v Banskej Bystrici, ktorý rozhodol o jeho vzatí do väzby. Za tento závažný zločin môže byť potrestaný odňatím slobody na 10 až 15 rokov.

Policajná akcia na R1: Vodičovi v aute našli až 1,8 kg marihuany!
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM