Kristína Kožiaková Krimi

Policajné papuče na autách v Brezne: Tieto čísla od mestských osvetľujú viac...

Breznianski mestskí policajti dohliadajú na dopravnú situáciu v meste, hliadkujú, riešia priestupky aj doručujú špeciálne zásielky. Pozrite si sumár za rok 2015.

Ilustračný obrázok k článku Policajné papuče na autách v Brezne: Tieto čísla od mestských osvetľujú viac...
Foto: Kristína Kožiaková / Zdroj: Dnes24.sk

Podľa náčelníka Mestskej polície v Brezne Jána Fedora, bolo v roku 2015 založených celkovo 272 technických zariadení na zabránenie odjazdu motorového vozidla.

„Za celý rok bolo vykonaných 735 motorizovaných a 125 peších hliadok, v rámci zvýšenia bezpečnosti chodcov vykonali breznianski mestskí celkovo 220 hodín kontrolnej činnosti na priechodoch pre chodcov, prednostne pri základných školách,“ konkretizuje ďalšiu prácu mestských náčelník.

Podľa jeho slov bolo v roku 2015 riešených mestskou políciou 851 rôznych priestupkov, ako napríklad priestupky spáchané autom, výtržnosti, prípadne poškodzovanie majetku. Z toho občania nahlásili 306 priestupkov, ostatné boli zistené mestskou políciou pri kontrolnej činnosti.

„Mestská polícia na základe zákona o mestskej políci doručuje aj zásielky, ktoré sú z okresného súdu alebo z obvodných a exekútorských úradov. Za minulý rok bolo doručených 299 takýchto zásielok,“ ozrejmuje Fedor a dodáva, že niekedy nepríde v priebehu týždňa ani jedna zásielka a potom aj dvadsať.

Na záver ešte spomenul, že celkovo bolo zo strany občanov na číslo 159 podaných 993 priestupkov, sťažností a hlásení. „Najčastejšie je to rušenie nočného kľudu, parkovanie na chodníku či trávnatých plochách.“

Breznianski mestskí policajti sa rozhodne nenudia a od januára tohto roku im pomáhajú pri práci aj občianske hliadky. Viac sa dočítate v článku: Breznianski mestskí policajti s novými posilami: Náčelník im zadelil jasné priority

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM