Jakub Forgács Krimi

Policajti v kraji boli na nohách: Za jeden podvečer zistili 252 priestupkov, nafúkali aj piati cyklisti

Muži zákona v Banskobystrickom kraji nezaháľali! Počas osobitnej kontroly odhalili 252 priestupkov. Do celokrajskej akcie sa zapojilo 113 policajtov z dopravnej, poriadkovej, aj železničnej polície.

Ilustračný obrázok k článku Policajti v kraji boli na nohách: Za jeden podvečer zistili 252 priestupkov, nafúkali aj piati cyklisti
Zdroj: Webnoviny.sk

„Počas policajnej akcie, ktorá sa konala v piatok v čase od 16:00 do 20:00, policajti zistili 252 priestupkov. Osobitná kontrola prebiehala v celom Banskobystrickom kraji a jej cieľom bolo zlepšiť bezpečnostnú situáciu na teritóriu všetkých okresov a pozitívne ovplyvniť disciplínu účastníkov cestnej premávky a vývoj dopravnej nehodovosti,“ informovala Mária Faltániová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici, podľa ktorej sa do celokrajskej kontroly zapojili okrem policajtov z dopravnej polície a poriadkovej polície aj policajti železničnej polície, spolu 113 policajtov.

Policajti sa podľa jej slov pri kontrole zamerali najmä na porušovanie pravidiel cestnej premávky závažným spôsobom, na dodržiavanie maximálnej povolenej rýchlosti, na požívanie alkoholu vodičmi pred jazdou a kontrolovali aj technický stav vozidiel. „Každý týždeň zaznamenávame niekoľko vodičov, ktorí si sadnú za volant pod vplyvom alkoholu a nafúkajú viac ako jedno promile, alebo sa odmietnu podrobiť vyšetreniu na alkohol. Za štyri mesiace evidujeme v Banskobystrickom kraji 179 trestných činov ohrozenia pod vplyvom návykovej látky,“ spomenula Faltániová, podľa ktorej ich za štyri mesiace roku 2013 bolo 149 a v rovnakom období roku 2012, 189 trestných či­nov.

Ako pokračovala, aj počas osobitnej kontroly policajti zistili osem alkoholov. „Nafúkali traja vodiči, z toho dvaja nad jedno promile a piati cyklisti,“ uviedla Faltánová. Ako doplnila, najviac priestupkov bolo za rýchlosť – 105, pásy – 25, technický stav vozidla – 24, jazda bez osvetlenia – 21 a šesť vodičov telefonovalo za volantom.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM