Katarína Oravská Samospráva

Poslanci opäť zasadnú: Riešiť budú opravy ciest aj zóny pre psov

Napriek tomu, že minulotýždňové zastupiteľstvo trvalo do siedmej večera, poslanci nestihli vyriešiť všetko, čo mali v programe. Za rokovací stôl si preto sadnú opäť, a to už dnes o 10.00.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci opäť zasadnú: Riešiť budú opravy ciest aj zóny pre psov
Foto: Katarína Oravská

Miestni poslanci budú rokovať o spolufinancovaní a podaní žiadosti o nenávratný finančný príspevok v rámci výzvy na realizáciu projektu splaškovej kanalizácie a vodovodu na ul. Potočná, Poľná, Hlboká, Cesta osloboditeľov, IBV Rovne. Mesto by spolufinancovalo projekt minimálne piatimi percentami z oprávnených výdavkov, čo je viac ako 250-tisíc eur.

Riešiť sa na zastupiteľstve bude aj investičná akcia miestnej komunikácie Podkoreňová. Ide o kompletné riešenie rekonštrukcie podkladu a povrchu komunikácie, odvodu súvisiacich dažďových vôd, umiestnenia autobusových zastávok s vybočovacou plochou a verejného uličného osvetlenia. Mesto bude schvaľovať financovanie projektu formou dodávateľského úveru PPP formy v náklade 3 110 007 eur.

V meste možno pribudnú parkovacie mieste. Poslanci sa budú totiž na pondelkovom zastupiteľstve zaoberať zámerom zriadenia a vybudovania spevnených plôch v meste podľa vypracovaného dokumentu. „Schválením tohto zámeru by bolo možné vybudovať v meste Brezne 812 parkovacích miest, z toho na Mazorníkove 235,“ uvádza dôvodová správa.

Poslanci sa budú zaoberať aj sťažnosťou Country skupiny Vodopád. Podľa predsedu OZ Country skupiny Vodopád Ondreja Pacigu mestské kultúrne stredisko porušilo zmluvu, keď poskytlo priestor určený na nácvik skupiny tretej osobe.

Rokovať budú aj o návrhu zriadenia zón pre psov. „V súčasnosti majitelia psov žiadajú o vytvorenie plôch resp. zón určených na venčenie psov z dôvodu, že ich ostatní vlastníci nehnuteľností, najmä na sídliskách, kritizujú keď sa pohybujú po upravených spoločných trávnatých plochách, rušia ich, prípadne tam zanechávajú exkrementy,“ uvádza dôvodová správa.

Schvaľovať sa okrem iného bude aj opravu a údržbu cesty Nálepková ul. do 30. júla. Pre tento účel bolo v rozpočte vyčlenených 15-tisíc eur.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM