Katarína Oravská Samospráva

Poslanci rokovali o kanalizácii: O krok bližšie sú k nej obyvatelia Vrchdolinky

Na prvom tohtoročnom mestskom zastupiteľstve preberali poslanci aj projekt splaškovej kanalizácie a vodovodu na Vrchdolinke. Ten už raz schválili v minulo roku. Uznesenie však museli upraviť.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci rokovali o kanalizácii: O krok bližšie sú k nej obyvatelia Vrchdolinky
Foto: Katarína Oravská

Spolufinancovanie mesta Brezna a podanie žiadosti o nenávratný finančný príspevok v rámci výzvy Operačného programu Životné prostredie na projekt splaškovej kanalizácie a vodovodu pre ulice Potočná, Poľná, Hlboká, Cesta osloboditeľov a individuálnu bytovú výstavbu Rovne poslanci schválili ešte v júli minulého roka.

„Zastupiteľstvo už tu tento zámer schválilo, akurát riadiaci orgán požadoval inak formulované uznesenie zastupiteľstva, ako bolo schválené, čiže išlo o formálne naplnenie požiadavky riadiaceho orgánu. Uznesenie sme preformulovali tak, aby nás pre túto formálnu chybu nevyradili,“ vysvetlil brezniansky primátor Jaroslav Demian.

Výška celkových výdavkov na projekt je 6 326 305 €. Mesto musí pritom spolufinancovať projekt z vlastných zdrojom vo výške minimálne 5 % z oprávnených výdavkov, čo činí viac ako 300-tisíc eur. „Projekt rieši vybudovanie celkom 8 803 metrov dĺžky kanalizácie v uvedených urbanizovaných častí mesta spolu s prevádzkovým súborom prečerpávacej stanice a s celkovým napojením stavby na existujúci kanalizačný privádzač do existujúcej centrálnej čističky odpadových vôd,“ uvádza sa v dôvodovej správe. Ak Brezno so žiadosťou finančný príspevok uspeje, projekt sa musí zrealizovať za jeden a pol roka.

„V tejto lokalite je z časti vybudovaná kanalizácia a z časti chýba. Prebieha tam intenzívna individuálna bytová výstavba, preto si myslíme, že výstavba kanalizácie je tam potrebná,“ uviedol Demian.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM