Marcel Mojžiš Samospráva

Poslanci sa nezhodli s Kotlebom: Rozpočet kraja nakoniec z rokovania stiahli...

Na programe rokovania zastupiteľstva Banskobystrického samosprávneho (BBSK) kraja sa dnes v Jelšave nevedeli dohodnúť poslanci s predsedom Marianom Kotlebom.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci sa nezhodli s Kotlebom: Rozpočet kraja nakoniec z rokovania stiahli...
Zdroj: TASR

Koalícia strán Smer-SD a KDH chcela rokovať aj o rozpočte na tento rok. Predseda BBSK najskôr odmietol dať o návrhu hlasovať. Situácia si vyžiadala osobitné stretnutie predsedov klubov.

Problém bol aj v registrácii poslaneckého klubu koalície Smer-SD a KDH. Poslankyňa Ľubica Laššáková tvrdila, že návrh na založenie klubu doručila na úrad spolu so žiadosťou o zvolanie mimoriadneho rokovania ešte 23. decembra minulého roka. Predseda Marian Kotleba tvrdí, že takýto dokument sa k nemu nedostal.

Body stiahli z rokovania navrhovatelia

Existenciu klubu však dnes napokon oficiálne potvrdil. Vznik poslaneckého klubu ohlásili aj poslanci Strany maďarskej komunity. Nezávislí poslanci vytvorili klub nezaradených.

Po rokovaní predsedov poslaneckých klubov otvoril Marian Kotleba opätovne rozpravu o jednotlivých bodoch rokovania. Poslanci koalície Smer-SD a KDH predniesli pôvodný program, ktorým sa chceli zaoberať na mimoriadnom zastupiteľstve. Vzápätí však v rámci rozpravy jednotlivé body stiahli ich navrhovatelia. „V záujme budúcej spolupráce navrhujem stiahnutie rozpočtu z dnešného rokovania BBSK,“ povedala Laššáková. Vzápätí stiahli poslanci aj návrh na rokovací poriadok, plán práce hlavného kontrolóra na prvý polrok a vymenovanie riaditeľky Domova sociálnych služieb v Tisovci.

Voľba hlavného kontrolóra

V ďalšom rokovaní vyhlásili poslanci BBSK voľbu hlavného kontrolóra. Hlasovaním potvrdili komisiu, ktorá bude kontrolovať splnenie požadovaných kritérií prihlásených uchádzačov a predsedu zaviazali, aby voľbu hlavného kontrolóra zaradil bezodkladne na najbližšie možné rokovanie zastupiteľstva. Momentálne rokujú o štatúte BBSK.

Foto: ilustračné

2. zasadnutie BBSK v  Jelšave
17
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM