Katarína Oravská Šport

Pot a drina v štvorboji: Desiatky pretekárov siahli na dno svojich síl

Plávanie, bicykel, kanoe a nakoniec ešte beh. V malebnom prostredí Krpáčova sa na štart štvorboja postavilo viac ako 150 súťažiacich. Muži aj ženy makali, koľko vládali. Pozrite si najlepšie výkony.

Ilustračný obrázok k článku Pot a drina v štvorboji: Desiatky pretekárov siahli na dno svojich síl
Zdroj: Dnes24.sk

Viac ako 150 športovcov sa postavilo na štart v súťaži Husky HN Quadrathlon, aby siahli na dno svojich síl a predviedli, čo najlepší výkon v štyroch disciplínach. V jazere Krpáčovo najskôr zaplávali vzdialenosť 350 metrov, potom prešli 13 kilometrov na bicykli, aby sa opäť vrátili do vody. Tentoraz ale sadli do kanoe, na ktorom preplávali zhruba pol kilometra. Poslednou disciplínou bol beh. Lesnou cestou si zabehli štyri kilometre.

Absolútne najlepší

Súťažili jednotlivci aj štafety. Súťažilo sa v kategóriách podľa pohlavia a veku. Absolútnym víťazom Husky HN Quadrathlonu sa stal 22-ročný Ondrej Doletina z tímu Trian ŠK UMB BB. Všetky štyri disciplíny zvládol za jednu hodinu jedenásť minút a 47 sekúnd. S odstupom necelých devätnástich sekúnd dobehol ako druhý do cieľa Miroslav Slovák (37) z Banskej Bystrice. Bronzový skončil 29-ročný Brezňan Matúš Lopúšný. Jeho celkový čas bol 01:12:56.92.

Zo žien bola najrýchlejšia 27-ročná Češka Svetlana Lipárová z tímu Trian ŠK UMB BB. Jej čas 01:22:23.79. V rám­ci jednotlivcov obsadila 16. miesto. Striebro medzi ženami si vybojovala len 14-ročná Martinčanka Petra Machálková s vyše štvorminútovým odstupom. Tretia skončila Eva Kulková (31) z Humenného s odstupom skoro deviatich minút.

Súťažiacich bolo viac

Štafeta vyšla najlepšie tímu zo Žiaru nad Hronom v zložení Lukáčová, Lukáč, Haburaj. Štvroboj zvládli za 01:15:45.93. Lit­vin, Olejňák, Litvín Knap z tímu Sport servis team skončili druhú s odstupom 25 sekúnd. Tretia skončila štvorica Grexová, Rajčok, Vičan, Kafrik z Martin teamu (01:20:35.18).

Najstaršou účastníčkou preteku bola 57-ročná Izabela Rafanidesová. Banskobystričanka prišla do cieľa za 01:39:04.04. Cel­kovo najmladšou medzi pretekármi bola už spomínaná 14-ročný Petra Machálková (01:26:26.35).

Organizátori hodnotia akciu pozitívne. Už teraz sľubujú, že sa podujatie bude konať aj o rok. „Tretí ročník bol zase o čosi početnejší ako minulý rok. V roku 2013 sme mali 74 štartujúcich jednotlivcov a 14 štafiet, takže celkovo 118 účastníkov. Tento rok bolo 87 jednotlivcov a 23 štafiet, celkovo teda 163 súťažiacich,“ uviedol Martin Bendák.

Foto: Martin Žilka/ Photo Martini

Štvorboj v Krpáčove
40
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM