Katarína Oravská Samospráva

Povodne pravidelne zužujú aj naše mesto: TIETO opatrenia by mohli pomôcť

Krásne letné počasie sa vie v sekunde zmeniť. Príde silná búrka a hustý prívalový dážď so sebou berie všetko. Tieto opatrenia by mohli pomôcť.

Ilustračný obrázok k článku Povodne pravidelne zužujú aj naše mesto: TIETO opatrenia by mohli pomôcť
Foto: Katarína Oravská

Prírodné katastrofy v podobe povodní sú už každoročnou súčasťou nášho života. Nevyhýbajú sa ani Breznu. Naposledy v auguste tohto roku po silných búrkach vytopilo zimný štadión, pivnice rodinných domov a prúd vody odstrihol záhradkárov, ktorí sa nemohli dostať domov.

„Intenzita dažďa bola veľmi vysoká – úhrn zrážok predstavoval 70 mm, čo je viac ako vlani v júni, keď došlo k záplavám,“ priblížila vtedy situáciu vedúca kancelárie primátora Dana Kmeťová.

Mestské zastupiteľstvo chce byť pripravené na takéto ťažké situácie a preto na poslednom mestskom zastupiteľstve, ešte pred komunálnymi voľbami, prijalo uznesenie, ktorým uložilo mestskému úradu vyčleniť finančné prostriedky účelovo určené do príspevku pre príspevkovú organizáciu Technické služby Brezno na odstraňovanie vzniknutých povodňových škôd na území mesta Brezna.

Taktiež uložilo úradu v spolupráci s technickými službami zistiť skutkový stav dažďovej kanalizácie na sídlisku Mazorníkovo, navrhnúť a zrealizovať technické opatrenia za účelom zamedzenia stekania dažďovej vody do záhrad a rodinných domov na ul. Budovateľská, ako napr.: vyčistenie dažďovej kanalizácie, vybudovanie odrážok, dažďových zvodov v cestnej komunikácii a ich zaústenie do existujúcich dažďových šácht/zberačov do konca apríla budúceho roka.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM