Jakub Forgács Samospráva

Poznáme 11. kandidáta na predsedu BBSK. O kreslo župana zabojuje rómsky aktivista

Počet uchádzačov o lukratívny flek stále narastá. Pozrite, kto sa najnovšie pridal ku kandidátom na župana!

Ilustračný obrázok k článku Poznáme 11. kandidáta na predsedu BBSK. O kreslo župana zabojuje rómsky aktivista
4
Galéria
Zdroj: TASR

Jedenástym kandidátom na post predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) je rómsky aktivista Vojtech Kökény z Rimavskej Soboty. Svoju kandidatúru v stredu potvrdil s tým, že oficiálne kandiduje za Stranu rómskej koalície (SRK).

Za cieľovú skupinu svojich voličov považuje podľa vlastných slov predovšetkým členov rómskych komunít v BBSK a chce ich svojím programom osloviť. „V prípade, ak sa stanem predsedom kraja, chcem využívať všetky jeho kompetencie, aby som realizovaním nových filozofií aplikovaných do praxe odstránil ich mnohokrát rasovo-etnickú, teritoriálnu a duchovnú segregáciu,“ povedal Kökény.

S rómskymi komunitami sa mieni stretávať priamo v ich osadách. „Budem sa s nimi rozprávať ľudsky a bratsky o pravdivých témach, ako a prečo musíme spoločne konať 4. novembra a voliť tak, aby v týchto voľbách bolo demokraticky odstránené terajšie fašistické vedenie BBSK,“ dodal. Ako ďalší dôvod svojej kandidatúry uvádza fyzické napadnutia a útoky na Rómov zo strany neofašistov.

SRK podľa neho nie je stranou milionárov a nie je dotovaná oligarchami. „Našu kampaň preto budem realizovať len z nezištnej pomoci členov našej komunity,“ objasnil Kökény plánovaný spôsob financovania.

Foto: ilustračné

Zastupiteľstvo BBSK
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM