Aktualizované Krimi

POZOR na horských priechodoch! Donovaly zablokoval autobus, problémy sú na Šturci aj Čertovici, FOTO

Začiatok nového týždňa nepoteší mnohých vodičov. Aktuálne majú problémy na viacerých úsekoch. Ako to vyzerá na cestách?

Ilustračný obrázok k článku POZOR na horských priechodoch! Donovaly zablokoval autobus, problémy sú na Šturci aj Čertovici, FOTO
8
Galéria
Zdroj: Martina Chmurčiaková

Na ceste I/66 – Sedlo Besník si treba dávať pozor na snehové záveje. Na ceste I/18 Liptovský Michal – Liptovský Mikuláš a na cestách III. triedy v oblasti Polkanová sa miestami nachádza zľadovatený sneh, v okolí Dolného Kubína je pre silné sneženie dohľadnosť do 100 metrov. Upozorňuje na to Slovenská správa ciest (SSC) na svojom portáli zjazdnost.sk.

Donovaly uzavreli

Na opatrnosť vyzýva aj Zelená vlna RTVS. Pred vrcholom Čertovice smerom z Podbrezovej blokujú jazdný pruh dva odstavené kamióny, v úseku husto sneží a šmýka sa tam viacero kamiónov. Na horskom priechode Šturec sú neupravené cesty, šmýka sa tam viacero kamiónov.

Horský priechod Donovaly bol uzatvorený pre všetku dopravu. Smerom z Banskej Bystrice sa tam v pondelok ráno skrížil autobus. Informuje o tom Zelená vlna RTVS.

Viaceré problémy

Husté sneženie komplikuje dopravu aj na Fačkovskom sedle v smere z Rajca, kde sú pod vrcholom odstavené dodávky a za nimi osobné autá. Vodiči musia rátať so zdržaním. Cesta na trase Muráň – Šumiac – Červená Skala je neprejazdná pre nákladné autá nad 10 metrov.

Na diaľnici D4 v úseku Bratislava-Rusovce – Ivanka pri Dunaji treba počítať so silným vetrom. Vodiči sa zdržia aj na západnej D1 na kilometri 26 v smere zo Senca do Bratislavy, kde sa zrazili dve autá a blokujú ľavý jazdný pruh. K nehode došlo aj v Bratislave na Lamačskej ceste v smere do centra.

Zelená vlna tiež upozorňuje, že na diaľnici D4 za Ivankou pri Dunaji smerom do Rakúska sedí uprostred cesty labuť.

O tom, aký je povrch na cestách I., II. a III. triedy a horských priechodoch, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Cestu na Donovaly zablokoval skrížený autobus
8
Galéria
Zdroj: Jana Pančíková
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM