Jakub Forgács Rôzne Správy

Pozrite na tých krásavcov: TAKTO žiaria vianočné stromčeky Brezňanov, FOTO

Vianočný stromček v týchto dňoch nechýba snáď v žiadnej domácnosti. Prinášame vám galériu vyzdobených krásavcov, ktorých majú vo svojich príbytkoch Brezňania.

Ilustračný obrázok k článku Pozrite na tých krásavcov: TAKTO žiaria vianočné stromčeky Brezňanov, FOTO
43
Galéria

Najkrajšie sviatky roka sú tu a hoci nie každý sa počas Vianoc ešte drží tradícií, jedna pretrváva dodnes vo väčšine domácností. Je ňou zdobenie vianočného stromčeka. Vedeli ste, že jeho história sa začala písať v nemeckom protestantskom prostredí?

Stará tradícia

Prvé zmienky o vianočnom stromčeku pochádzajú z nemeckých Brém, približne z roku 1570. Pôvodne išlo o stromček alebo väčšiu vetvičku zdobenú ovocím, orieškami, sladkosťami alebo len symbolickou ozdobou.

Až okolo 17. storočia začali stromčeky vo veľkom prenikať do bežných domácností. Zvyk si obľúbili najskôr v mestách, postupne na dedinách a v 18. storočí prekročil hranice Nemecka a rozšíril sa do celého sveta vrátane Slovenska.

Stromčeky Brezňanov

Živé či umelé vianočné stromčeky v týchto dňoch zdobia aj príbytky mnohých Brezňanov. Tí zareagovali na našu facebookovú výzvu a poslali nám fotky svojich vyzdobených krásavcov.

A veru, vianočné stromčeky majú vskutku krásne. Presvedčiť sa môžete na vlastné oči vďaka záberom v priloženej fotogalérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

V OBRAZOCH: Brezňania sa pochválili krásnymi vianočnými stromčekmi
43
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM