Samospráva

Prameň bude mať svoju záhradku, v Brezne vzniknú aj nové petangové ihriská

Pri dennom centre Prameň v Brezne čoskoro vyrastie záhrada, ktorá poslúži na spoločné stretnutia seniorov, ťažko zdravotne postihnutých, ale aj rodín s deťmi.

Ilustračný obrázok k článku Prameň bude mať svoju záhradku, v Brezne vzniknú aj nové petangové ihriská
Zdroj: TASR

Technické služby už začali s prácami na úprave priestorov nachádzajúcich sa pri dennom centre Prameň, ktoré vytvára podmienky na záujmovú a vzdelávaciu činnosť seniorov Brezna.

Do záhrady už preniesli altánok

Techničiari v spolupráci s breznianskou firmou už v budúcej záhrade urobili terénne úpravy, vykosili trávu, odviezli stavebnú suť a kamene, odstránili samovysiate dreviny, kry a minulý týždeň do nej preniesli altánok. Vybudovali prístup zo strany denného centra – schody a vstupnú bránu. Seniori zasa zorganizovali brigádu, v rámci ktorej vysadili tuje a čistili terén.

„Plánujeme ešte nainštalovať osvetlenie priestoru ako aj urobiť ľahký záhradný plot na oddelenie priestoru od mesta," uviedol riaditeľ Ivan Kamenský.

Na konci augusta

Záhrada sa nachádza v susedstve denného centra Prameň, pričom mesto sa dohodlo s majiteľmi, ktorí boli ochotní pomôcť a dali ju do užívania seniorom. Slúžiť bude predovšetkým na stretávanie seniorov, ťažko zdravotne postihnutých, ale aj rodín s deťmi na záujmovú činnosť.

„Ide najmä o kultúrno- spoločenské, vzdelávacie a športové aktivity, v závislosti od ročnej doby a počasia. V záhrade bude predovšetkým miesto na sedenie, s altánkom a lavičkami na oddych," uviedla vedúca odboru starostlivosti o obyvateľa mestského úradu Janka Lemberková. Podľa jej slov, členov denného centra stále pribúda a jeho priestory sú plne využité.

„Seniori už v minulosti prejavili o záhradu záujem. Vedenie mesta im vyšlo v ústrety a dobrá vec sa nakoniec podarila. Po dokončení úprav bude možné ju naplno využívať, čo predpokladáme v priebehu mesiaca august.“

Mesto vybuduje aj petangové ihriská

Mesto opäť podporilo dobrú vec, ktorá pomôže zlepšovať život obyvateľom mesta. „Teší ma, že v Brezne vyrastie záhrada pre seniorov, v ktorej budú môcť tráviť čas, relaxovať, stretávať sa na mnohých podujatiach a koncertoch. Mesto takisto významne finančne prispieva na činnosť všetkým organizáciám našich seniorov na svojom území, a tak sa môžu venovať rôznym aktivitám a záujmom. Tento rok vybudujeme aj petangové ihriská, ktoré máme už pripravené. V prvej fáze budú dve, a to na nábreží Hrona a verím, že aj tu budú naši seniori tráviť čas, stretávať sa a relaxovať s priateľmi," dodal primátor Tomáš Abel.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: brezno.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM