Katarína Oravská Šport

Predsedníčka breznianskych turistov odporúča: Tieto lokality sa oplatí navštíviť

Aktuálne mnohí ešte nevešajú turistické topánky na klinec. Ak sa aj vy chcete vybrať na výlet či prechádzku, možností v našom okolí je viac. Zisťovali sme, aké lokality odporúča navštíviť predsedníčka breznianskych turistov.

Ilustračný obrázok k článku Predsedníčka breznianskych turistov odporúča: Tieto lokality sa oplatí navštíviť
Zdroj: TASR

Chcete sa vybrať na túru alebo odporučiť nejakú v našom okolí svojim známym, ktorí sem dôjdu na návštevu? Zisťovali sme pár tipov od predsedníčky Občianskeho združenia Klub slovenských turistov TOMO Brezno, Eleny Kollárovej.

„V období, keď je dostatok zrážok sa oplatí navštíviť vodopády – Bystré pod Poľanou, odkiaľ možno navštíviť skalné útesy Kalamárka pri Detve a vodopád pod Orlovou, kde sa dá dostať z Pohorelej,“ odporúča z bližšieho okolia Kollárová.

„Príjemná je vychádzka z Chvatimechu lesnou cestou na Bernardín, odkiaľ je prekrásny výhľad so zostupom do Hronca, či technická pamiatka Kelemenov tunel v Lopeji-Čelne, výstup na Ďumbier z Trangošky, z Čertovice do Jarabej, alebo túry v okolí Čierneho Balogu, Krížne-Salašíky okolo osady mníchov, či návšteva Vydrovskej doliny,“ pokračuje Kollárová.

Zo vzdialenejších lokalít odporúča navštíviť Spišský Dreveník, hrad a mesto Levoča. „Neďaleký Pustý hrad vo Zvolene ponúka krásnu vychádzku a priblíži históriu. Zaujímavé sú trasy zo Starých hôr do Španej doliny, obec s množstvom kultúrnych pamiatok – zachované banské domy, kostol, klopačka, banícky orloj,“ vymenúva Kollárová.

Ako ďalej dodala množstvo náročných i menej náročných túr ponúkajú aj Vysoké a Nízke Tatry, treba si len vybrať. Radí Súľovské skaly či Fačovské sedlo Kľak, za priaznivého počasia je z neho výhľad na všetky svetové strany.

O zážitkoch z túr breznianskych turistov aj o tom, čo treba zmeniť si prečítajte v rozhovore Predsedníčka klubu turistov: Brezno má úžasné výhodu, prírodu tu máme na dosah, ale…

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM