Katarína Oravská Hokej

Prehľad hokejových výsledkov: Takto hrali breznianski dorastenci a žiaci

Pozrite sa, ako hrali breznianski hokejoví dorastenci a žiaci. Jednotlivé zápasy zhodnotil Peter Šulej, člen Výkonného výboru HK Brezno a manažér A mužstva.

Ilustračný obrázok k článku Prehľad hokejových výsledkov: Takto hrali breznianski dorastenci a žiaci
Zdroj: Dnes24.sk

Dorast

8.3.2014
HK Trnava – HK Brezno 5:3 (2:3, 2:0, 1:0)
Góly HK Brezno: Koštiaľ (Mikloš), Kocka (Koštiaľ, Faško), Giertl (Kostelný)
Brezňania sa vôbec nezľakli lídra a už istého víťaza súťaže. Zaskočili ho dvomi rýchlymi gólmi. Favorit však dokázal rýchlo vyrovnať, hostia ale ešte raz pred prestávkou získali jednogólové vedenie. Domáci hráči pod vplyvom nepriaznivého vývoja znervózneli a začali sa púšťať do šarvátok, z čoho paradoxne vyťažili, keď získali presilovky a tie aj využili. Presilovky tak nakoniec rozhodli toto stretnutie v prospech domácej Trnavy.

9.3.2014
ŠHK KŠK Bratislava – HK Brezno 8:4 (2:1, 2:0, 4:3)
Góly HK Brezno: Bella (Giertl, Kostelný), Faško (Moravčík), Faško (Kostelný), Faško
Domáci dokonale využili rozdielne rozmery svojho ľadu oproti iným štadiónom. Začali hrať hneď od začiatku agresívne, nátlakovo, často strieľali a tento štýl hry im priniesol v tretej tretine, pre Brezno hrozivý priebežný stav 7:1. Napriek zlému vývoju Horehronci neskladali zbrane a tromi rýchlymi gólmi v poslednom dejstve aspoň prikrášlili výsledok. Budúci víkend odohrajú naši dorastenci posledné dve stretnutia na ľadoch Piešťan a Senice.

Žiaci

6. 3. 2014 (dohrávka z 29.1.14)
9. ročník
MHK 32 Liptovský Mikuláš – HK Brezno 3:6 (2:3, 0:0, 1:3)
Góly HK Brezno: Kostelný (Mirilovič), Šebest (Tvrdoň), Giertl (Mirilovič, Kostelný), Mirilovič (Kostelný, Giertl), Mirilovič (Giertl, Kostelný), Mirilovič (Giertl)
Do Mikuláša sme cestovali na dohrávku už päť dní po prehre 8:2 na jeho ľade a to nebola najlepšia východisková pozícia. Doplnený káder mal ale oveľa väčší potenciál. Síce sme v prvom dejstve dvakrát prehrávali, vždy sme dokázali po pekných akciách odpovedať a dokonca prvej časti sme už viedli. Druhá časť sa niesla v znamení nášho zvyšujúceho sa tlaku, ale bez gólov. V tretej tretine sme chceli zlomiť odpor súpera, ale malo to byť inak. Súper vyrovnal, ale následne rozhodol útok Mirilovič – Giertl – Kostelný, ktorý sa bavil hokejom a svoje akcie zakončoval efektívne. Odveta nám tak vyšla na výbornú a súperovi sme vrátili päť dní starú prehru.

8. ročník
MHK 32 Liptovský Mikuláš – HK Brezno 6:5 (2:2, 2:2, 2:1)
Góly HK Brezno: Faško-R. (Sarvaš) , Faško-R. (Sarvaš), Faško-R. (Sarvaš), Sarvaš (Faško-R.), Mydlo (Makovník, Zemančík)
Rovnako ako deviataci, tak aj ôsmaci boli posilnení, nie však tak výrazne. Predsavzatia pred zápasom nezostali len v rovine teórie a začali sme tento duel veľmi dobre, dobrý pohyb v strednom pásme, aktivita v ofenzíve a jednoduchosť v obrannom pásme. V zápase sme súpera prehrali pozične, boli sme aktívnejší strelecky, štyrikrát sme viedli, ale nakoniec ani to nestačilo na prvé víťazstvo s týmto súperom v sezóne. Slabší úsek hry v úvode poslednej tretiny nás stál stratu vedenia, súper získal dvojgólový náskok. Snaha o vyrovnanie bola veľká, ale už sme stačili len zdramatizovať zápas na konečných 6:5. Pozitívom bolo, že chlapci dokázali už po piatich dňoch zdvihnúť hlavy a po skazenom zápase si napriek prehre vrátiť sebavedomie.

5.3.2014
7. ročník
HK Brezno – MHK 32 Liptovský Mikuláš 0:2 (0:0, 0:2, 0:0)
V zápase šli naši hráči blízko svojim maximálnym možnostiam a pokiaľ to tak bolo, držali sa súperovi na dostrel. Chyba vytvorená pridlhým striedaním zapríčinila, že sme prvýkrát inkasovali a vyzeralo to, že hráči skĺznu ku svojmu klasickému alibizmu, keď poľahky dovolili súperovi streliť aj druhý gól. V tej chvíli prišiel oddychový čas, ktorý nám vyložene prospel. Nebyť tejto nešťastnej vsuvky zápas mohol mať ešte dramatickejší priebeh, pretože po time out-e sme opäť hrali veľmi aktívne. Dokonca sme v tretej tretine súpera výrazne prestrieľali a vytvorili si záverečný tlak. Celý zápas bol našou oporou brankár Bušniak, ktorý ukázal akú výkonnosť môže mať keď ho zápas baví.

6. ročník
HK Brezno – HK 32 Liptovský Mikuláš 5:13 (1:4, 1:5, 3:4)
Góly Br: Štefančík (Auxt, Šimko), Štefančík (Hančák), Auxt, Auxt (Šimko), Šimko (Štefančík);
Hráči poznali kvalitu súpera a to im zväzovalo ruky. Ľahko sme Liptákov pustili do úniku, ktorý bol pre nich pohodlný. Skúšali sme rôzne variácie zostavy, no nič nevychádzalo podľa našich predstáv. Až záverečný radikálny ťah, zredukovať formácie z troch na dve, priniesol efekt vyrovnanej hry so súperom. Boli by sme veľmi radi, ak by sme k podobným krokom pristupovať vôbec nemuseli, no iniciatíva a snaha zmeniť postoj ku hre, musí prísť najmä od hráčov.

2.3.2014
Turnaj 5. ročníkov o pohár primátorky Lučenca
V nedeľu sa konal turnaj za účasti 4 tímov domáceho HC Lučenec, HK Brezno, HKM Zvolen a Bleskov Detvy. Turnaj sa hral systémom dvoch skupín, kde hneď prvý duel rozhodoval o zápase o umiestnenie. Výhodou zápasov bola ich dĺžka, keď každý trval trikrát 15 minút. Striedalo sa za hry a namiesto trestných strieľaní rozhodcovia nariaďovali minútový trest.

Semifinálový zápas
HK Brezno – HKM Zvolen 7:2 (1:0,3:1,3:1)
Góly Br: Gérer(Štefančík, Zemko), Bálint (Kováčik R.), Štefančík (Zemko), Gérer (Štefančík, Kováčik F.), Štefančík (Zemko, Kováčik F.), Štefančík (sam.), Kováčik R. (Bálint, Lukačovič);
V úvode sme hľadali systém pri striedaní, na ktorý sme sústredili viac než na samotnú hru. Preto náš výkon v úvode zápasu nebol až taký oslňujúci a v hre sa viac bojovalo, ako pekne kombinovalo či zakončovalo. V druhej časti hry to už bolo lepšie, no chybovali sme najmä po pridlhých striedaniach, kde nám už neostávalo dostatok síl na odohranie puku či dohratie osobného súboja. Z tejto skutočnosti profitoval súper, keď skóroval, no podarilo sa mu to len dvakrát a nám sedemkrát. Podržali nás aj obaja dobre chytajúci brankári, duel sme teda jasne vyhrali a postúpili sme do finále proti domácim Lučenčanom, ktorí si poradili v prvom zápase s Bleskami z Detvy.

Súťaže zručnosti
Súťaž o najrýchlejšieho korčuliara ukoristil domáci korčuliar, rovnako ako súťaž o hráča s najtvrdšou strelou. Súťaž o najpresnejšieho strelca vyhral náš Gérer, ktorý si poradil takmer so všetkými terčíkmi, keď trafil štyri z celkových piatich. Súťaž brankárov v likvidovaní nájazdov vyhral brankár zo Zvolena.

Finálový zápas
HK Brezno – HC Lučenec 2:4 (0:1,2:2,0:1)
Góly Br: Gérer(Zemko), Gérer (Zemko);
V doterajších štyroch meraniach síl, sme zakaždým vyhrali, čo nášho súpera zdravo naštvalo a motivovalo obzvlášť v domácom búrlivom prostredí. V spojení s nie najlepším výkonom našich hráčov bolo prekvapenie na svete. Nádejne to vyzeralo v druhej tretine, keď sme bleskovo vyrovnali, čo dokonale schladilo súpera, no opäť sme chybovali a súper bol na koni. Pri našom záverečnom tlaku prišlo veľké individuálne zaváhanie, čo pochovalo naše nádeje. Prehra, je určite sklamaním, no na druhej strane majú hráči po náročnej sezóne na ňu nárok. Veď neraz sa museli a aj sa vysporiadali s rolou favoritov, čo nám robilo radosť. Preto musíme pochopiť, že hráči majú svoju psychiku a taktiež mentálnu odolnosť. Udržať si mieru motivácie a podávať výkony dlhodobo nie je jednoduchá vec a my tréneri musíme nájsť spôsob ako na tento neúspech rýchlo zabudnúť.

Poradie v turnaji

1. HC Lučenec
2. HK Brezno
3. MHK Blesky Detva
4. HKM Zvolen

Najlepším útočníkom turnaja sa stal náš Marcel Štefančík ktorý pridal k trom gólom aj dve asistencie, najlepším brankárom turnaja sa stal zase náš Šimon Šimko, ktorý bol našou oporou v neľahkých zápasoch. Hráči si budú môcť chuť napraviť aj v domácom turnaji ktorý sa uskutoční 22.3. v domácom prostredí Arény Brezno.

9.3.2014
5. ročník SDP priateľský zápas HKM Zvolen – HK Brezno 1:4 (0:3, 0:0, 1:1)
Góly Br: Zemko (Petrinec), Gérer (Zubák), Ďordík (Petrinec), Gérer (Zemko);
Víkendy do konca sezóny sme sa rozhodli vyplniť zápasmi, nakoľko luxus, ako je ľadová plocha musíme využiť naplno. Tento víkend sme cestovali do Zvolena. Zápas sme začali rýchlym gólom, po ňom sme hru ovládli a vytvárali sme si množstvo šancí. V prvej časti sme ešte dvakrát rozvlnili sieť a vytvorili sme si, ako sa neskôr ukázalo rozhodujúci náskok. Najkrajší hokej sme produkovali v druhej tretine, keď naše akcie pripomínali zostrihy zo zápasov, paradoxne nás obchádzalo šťastie a nestrieľali sme góly. Keď to videli naši gólmani pomohli a obaja zatiahli roletu, cez ktorú prenikol len jeden gólik. Pri troche šťastia, či inom posudzovaní gólových situácií mohol byť rozdiel skóre vyšší, ale zápas aj napriek tomu spĺňal to čo sme od neho očakávali, a síce peknú hru a kontrolovaný priebeh celého stretnutia.

4. Ročník SDP priateľský zápas HKM Zvolen – HK Brezno 6:15 (3:5, 2:3, 1:7)
Góly Br: Turňa 4, Hýbela 3, Lukačovič, Šarina, Melicher, Faško, Oravec, Novysedlák, Ďordík, Malecký;
Zvolenským štvrtákom sa podarilo postúpiť do finálovej časti Orange Mini Hokej Tour a naši hráči o tom dobre vedeli a chceli sa na súpera vytiahnuť. Úvod bol trochu rozpačitý, súper skóroval štyrikrát z nariadeného trestného strieľania a nám sa to nezdalo celkom fér. Hráči však použili správne hokejové zbrane a výrazne prebrali iniciatívu v zápase. Zrazu sme boli pri pukoch prví, vytvárali sme si množstvo šancí a po chvíli nebolo pochýb, že zvíťazíme. V závere sme súpera zlomili sériou gólov, ktoré určili rozdiel skóre. Za výkon treba pochváliť všetkých hráčov, nakoľko takmer do bodky splnili naše očakávania a pokyny, čerešničkou na torte boli naši brankári. Hráči boli na zápas dobre motivovaní a hlavne aj psychicky oddýchnutí. Dúfame, že dobrú formu si udržia aj na záverečný turnaj 4-táckej ligy, ktorý sa uskutoční v Liptovskom Mikuláši.

7.3.2014
1. a 2. ročník HK Brezno – HC Slovan Moravska Třebová (CZE) 12:11 (4:4,5:2,1:3,2:2)
Góly Br: Tóth Paťo 3, Multán Maťo 3, Paučík Miňo ml. 2, Piliar Samo, Medveď Marek, Kachnič Miňo, Cibuľa Roman;
Už tradíciou je, že koncom sezóny si zmeriame sily s tímom Moravskej Třebovej, na ich turné po rôznych mestách. Sme veľmi radi, že aj tento rok medzi nás zavítali, čím nám spestrili prípravu najmenších hokejistov v našom klube. Po dohode sme zjednotili pravidlá, nakoľko sa trochu líšia. Hralo sa pre nás netypicky, ale zato veľmi zaujímavo, štyrikrát dvanásť minút. V úvode sa do nás súper poriadne pustil, a vytvoril si vedenie o tri góly. Naši hráči však zbrane neskladali a bojovali aj za nepriaznivého stavu. Už v prvej štvrtine vyrovnali a druhú ovládli, keď si vytvorili náskok o tri góly. Ani súper sa však nechcel nechať zahanbiť a opäť toto veľmi dramatické a férové meranie síl vyrovnal. V závere mohol rozhodnúť každý gólik, ten sme si však svojou aktivitou uchmatli tento raz my, z čoho sme sa patrične radovali, nakoľko nie je zvykom vyhrať Slovensko-České derby a obzvlášť za takej mohutnej podpory oboch táborov rodičov, začo im ďakujeme. Taktiež ďakujeme hráčom, aj realizačnému tímu Moravskej Třebovej za férový zápas a hladký priebeh celej akcie. Dúfame, že sa čoskoro stretneme znovu.

Náš klub HK Brezno ako aj naše mesto vzorne reprezentovali brankári Murín a Janoštiak, ako aj hráči Medveď, Bálint, Šalko, Kvietok, Tóth, Schvarzbacher, Pisch, Piliar, Spišiak, Ďuriš, Suja, Kolečárová, Paučík, Berčík, Kachnič, Multán, Cibuľa, Krupčík, Turňová, Giertl, Pančík, Longauer. Hráčom k medzištátnemu víťazstvu gratulujeme a dúfame, že v nasadenom tempe budeme pokračovať aj naďalej.

Foto: HK Brezno

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM