Rôzne

PREHĽAD januárových podujatí: Osrblie opäť privíta špičkových pretekárov

Novoročná kvapka krvi, svetoví športovci na lyžiach či na korčuliach. To je len zlomok podujatí, ktoré sú pripravené na január v Brezne a v okolí.

Ilustračný obrázok k článku PREHĽAD januárových podujatí: Osrblie opäť privíta špičkových pretekárov
Zdroj: TASR

Úvod nového roka bude športový. Už dnes 4. januára sa odohrá Svetový pohár univerzitného hokeja. Hokejový zápas – výber USA proti výberu Ruska môžete vidieť o 17:30 h. Miesto: Aréna Brezno, Ladislava Novomeského, 977 01 Brezno. Vstup zdarma!

Ak máte chuť na kino, príďte sa zasmiať. Bláznivá komédia o tom, že otec je vždy neistý…Ed Helms a Owen Wilson hrajú dvoch bratov, ktorých excentrická slobodná matka (Glenn Close) vychovala tak, aby verili, že ich otec zomrel, keď boli mladí.

V momente ako zistia, že to bola lož a matka vlastne ani nevie, kto je ich pravý otec, vyberú sa ho hľadať. Na dlhej ceste ich čaká množstvo bláznivo-humorných situácií, zámen a prekvapivých odhalení. Čas a miesto: 4. január, 19:00 h, Kino Mostár.

Športový víkend

Osrblie opäť privíta začiatkom nového roka, 6. a 7. januára špičkových pretekárov v rámci svetoznámeho pohára v biatlone – IBU Cup. Rozhodne sa bude na čo pozerať, na štarte uvidíte domácich a zahraničných pretekárov zo 40-tich krajín sveta.

Najväčší showman: Keď sa nemožné stane skutočnosťou, pôvodný výpravný muzikál inšpirovaný životným príbehom amerického obchodníka a zabávača P. T. Barnuma (Hugh Jackman), zakladateľa najväčšieho pojazdného cirkusu v USA. Miesto a čas: 6. január a 18. január o 19:00 h, Mestský dom kultúry, Švermova 7, Brezno.

Kultúra

V sobotu 6. januára o 18:30 h si môžete pozrieť v Braväcove veselohru Ericha Hellera a M.G. Reuterovej s názvom Hľadá sa mladucha a kvočka. vstupné 0,5€ a 1€.

V sobotu v Bombura klube bude Koncert pop-rockovej kapely Kvet z Alokatu. Začiatok je o 20:00 hod.

Celý január až do 10. februára môžete vidieť „CESTY“ v Dome kultúry vo Valaskej. Rastislav Turňa „DESIATE LETO“: Výstava malieb a fotografií reflektujúcich desať rokov ciest Výtvarného odboru ZUŠ – Valaská za krásami blízkeho i vzdialeného známeho i neznámeho sveta….

Tomáš Havrila „VIDIEŤ VIAC“: Výstava fotografií z objavných ciest vysokoškoláka, ktorému boli steny internátu tesné…

Hudobný úvod do nového roka bude vďaka vystúpeniu Dychového orchestra Brezno. Čas a miesto: 12. január o 17:00 Brezno, Mestský dom kultúry.

Organový koncert: Jedinečné tóny kráľa hudobných nástrojov. Účinkujú: Martin Šálka, Andrea Kirschová a Martin Vetrák. Čas a miesto: 13. január o 16:30 Rímsko-katolícky kostol, Brezno.

Novoročná kvapka krvi

Príďte darovať kúsok zo seba, vzácnu a nenahraditeľnú tekutinu! Darovanie krvi sa uskutoční 15. januára od 07:30 do 10:00 h. Mestský dom kultúry, Švermova 7, Brezno.

Pochod vďaky po stopách osloboditeľov

41. ročník pochodu, začiatok akcie je 20. januára o 9.00 hod. na námestí v Brezne – kladením venca k pomníku padlých. O 9.15 hod. je odchod autobusu od Mestského úradu smer na Čierny Balog.

Pochod začne od 10.00 h. – v obci Čierny Balog /monument. pamätník SNP / a povedie do Brezna, cez horský hrebeň Koreňová /861 m m. m./, dĺžka cca 12 km, prevýšenie 400 m Cieľ je – v reštaurácii ŠPORT PUB na sídlisku Mazorník. Trať je stredne náročná.

Cestovné z Brezna pre nečlena SZPB je 1 €. Objednané je aj počasie s výhľadmi na mesto Brezno a celý hrebeň Nízkych Tatier, ako aj na Čierny Balog a Rudohorie. Nezabudnúť si len vhodné oblečenie, čaj, náladu a chuť pre pohyb peknou prírodou.

Ples Červeného kríža bude 20. januára o 19:00 hod v Kultúrnom dome Hronec.

Koncert slovenskej vokálnej skupiny

FRAGILE je slovenská vokálna skupina zložená z populárnych osobností, známych z rôznych televíznych seriálov, divadelných, muzikálových produkcií či TV šou. Bez použitia hudobných nástrojov, teda a cappella, skupina FRAGILE interpretuje známe rock/pop/jazzové hity svetových umelcov.

Fragile tvoria: Braňo Kostka, Soňa Norisová, Jana Golis, Helena Krajčiová, Svetlana Rymarenko, Slavo Košecký, Martin Madej a Jožo Hečko. Alternujúcimi členmi skupiny sú: Peter Lacho, Daniela Tomešová a Karolína Majerníková.

Vstupné: 13 €. Predpredaj vstupeniek v Turisticko-informačnej kancelárii. Čas a miesto: 24. január o 19:00 h, Mestský dom kultúry.

Ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM