Katarína Oravská Kultúra

PREHĽAD podujatí pre deti a ich blízkych: Brezno a okolie sú na nich pripravené!

Sobota (1. 6.) bude patriť najmä deťom. Oslavuje sa totiž Medzinárodný deň detí. Pozrite si prehľad podujatí šitých na mieru našim ratolestiam.

Ilustračný obrázok k článku PREHĽAD podujatí pre deti a ich blízkych: Brezno a okolie sú na nich pripravené!
Foto: Katarína Oravská

Spievankovo

Piatkový program Dní mesta Brezno je venovaný hlavne deťom a mládeži. Od rána budú na námestí prebiehať súťažno-zábavné akcie pre žiakov základných a stredných škôl. Vystúpia aj mladí talentovaní speváci, hudobníci a tanečníci. Lákadlom pre deti bude hlavne hudobno-zábavný program Spievankovo. Začína sa o 16:00.

Vydričkin zázračný deň

Zázračný deň plný rozprávkových bytostí. V sobotu vo Vydrovskej doline v Čiernom Balogu čaká na deti konský záprah, ryžovanie zlata, zázračné buchty, tvorivé dielne a veľa prekvapení. Program sa začína o 10:00. Vstupné je 5 €.

Zo salaša do rozprávky

Sobota plná prekvapení bude aj v Eurosalaši v Michalovej. Deti si budú môcť vyrobiť syr a korbáčiky z mlieka od ovečky Guľôčky, namaľovať perník s babkou pernikárkou, zabaviť sa v tvorivých dielňach s vílami a zasúťažiť si za sladkú odmenu od rozprávkových bytostí. Vstupné dieťa: 6 € (občerstvenie počas dňa, pitný režim, sladké aj vecné odmeny), dospelí: vstup zdarma. Podujatie sa bude konať od 10:00 do 16:00.

Ideme, ideme…

Sobotný večer môžete so svojimi deťmi stráviť aj spolu s folklórom. V amfiteátri v Braväcove sa bude o 19:00 konať slávnostný program kultúrneho združenia Bukovinka.

Cesta rozprávkovým lesom

V nedeľu sa za každého počasia uskutoční 32. ročník Cesty rozprávkovým lesom v priestore pod Skalkou nad nemocnicou. Vstup do rozprávkového lesa je od 9:00 do 11:00 hod. Účastnícky poplatok za dieťa je 3, 50 €. Cieľom podujatia je spoločný rodinný pobyt v prírode, výchova ku vzťahu k prírode a ekológii. Deti budú počas cesty plniť rôzne zaujímavé úlohy. Svoje dojmy môžu následne namaľovať. Výkresy budú vystavené v prírodnej galérii. Okrem sladkých odmien dostane každé dieťa chlebík a špekáčik, ktorý si bude môcť vlastnoručne opiecť na pripravenom ohníku.

O 7 kozliatkach

Nedeľný program pre detí zavŕši divadelná rozprávka O 7 kozliatkach. Predstavenie v podaní divadla Bez opony z Banskej Bystrice prebehne v Mestskom dome kultúry o 16:00. Vstupné je 1 €.

Foto: ilustračné
Zdroj: Brezno.sk

Medzinárodný deň detí v Brezne 2013
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM