Jakub Forgács Správy

PREHĽAD prírodných plôch v Banskobystrickom kraji: KDE sa môžete okúpať bez starostí?

Nevyhovujú vám umelé kúpaliská? Pozrite, ktorým vodným plochám v kraji dali hygienici zelenú.

Ilustračný obrázok k článku PREHĽAD prírodných plôch v Banskobystrickom kraji: KDE sa môžete okúpať bez starostí?
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) povolil prevádzku ďalších umelých a prírodných kúpalísk. Povolenie malo na konci 31. týždňa 166 umelých kúpalísk a 562 bazénov. Informovala o tom hovorkyňa ÚVZ Daša Račková.

„Na niektorých otvorených kúpaliskách zatiaľ nie sú v prevádzke všetky bazény,“ priblížil úrad. Plážové kúpalisko v Banskej Bystrici je po skončení podujatia EYOF 2022 opätovne otvorené pre verejnosť od 3. augusta.

Aj prírodné plochy

Regionálne úrady verejného zdravotníctva naďalej vykonávali štátny zdravotný dozor na vybraných prevádzkovaných umelých a prírodných kúpaliskách, kde vykonávali aj kontrolné odbery vzoriek vody na kúpanie. Pokračovali tiež v monitorovaní kvality vody na kúpanie na vybraných prírodných vodných plochách s neorganizovanou rekreáciou.

Počas tohtoročnej kúpacej sezóny nebude na kúpanie využívaná vodná nádrž Ružiná z dôvodu jej napúšťania po rekonštrukcii.

Na základe odberov sa podľa ÚVZ zistila vyhovujúca kvalita vody na kúpanie na 11 prírodných kúpaliskách a viacerých prírodných vodných plochách s neorganizovanou rekreáciou.

O tom, kde v Banskobystrickom kraji je vyhovujúca kvalita vody, sa viac dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM