Katarína Oravská Kultúra

PREHĽAD víkendových akcií: Metal, kosenie, súťaž hasičov, bedminton aj cyklovýlet

Opäť je tu víkend. Zabaviť sa môžete na koncertoch alebo zaujímavých súťažiach. Aktívnejší si môžu zahrať bedminton či vyraziť na bicykel.

Ilustračný obrázok k článku PREHĽAD víkendových akcií: Metal, kosenie, súťaž hasičov, bedminton aj cyklovýlet
Zdroj: TASR

Mini UG Hugáň fest

V piatok si prídu na svoje fanúšikovia metalu. V Dart clube sa od 18:00 vystrieda 6 metalových kapiel z Banskej Bystrice, Zvolena a Maďarska. Vstup: 2 €.

Sirius night

V piatok večer zažijete v Sirius clube Brezno rapovú šou. Roztočí to Kaidžas a gramofónový talent DJ Lucco.

Horehronské slávnosti koscov a hrabačiek 2013

V sobotu sa bude vo veľkom kosiť a hrabať. Prebehnú totiž 19. majstrovstvá Pohorelej a sveta v kosení. V piatok o 15:00 prebehne workshop o kosení a hrabaní a v sobotu sa bude súťažiť naostro. Súťaž sa začína o 11:00. V rámci programu vystúpi Terak Zibríková a večer to rozbehne DJ Paťo & Marek. Pripravený je aj sprievodný program – etnohry pre deti, koníky, lukostreľba a minizoo.

Medzinárodnú hasičskú súťaž TFA Slovakia 2013

Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici organizuje v sobotu medzinárodnú hasičskú súťaž „TFA Slovakia 2013 – najtvrdšie hasičské prežitie“, ktorá sa uskutoční v priestoroch Europa Shopping Center a Europa Business Center v Banskej Bystrici. Slávnostné otvorenie súťaže sa uskutoční o 9:00 na nádvorí Europa Business Center. Súťažiaci budú rozdelení do šiestich kategórii, pričom v súťaži si zmerajú sily v štyroch disciplínach. Súčasne bude pre verejnosť pripravená ukážka hasičskej techniky a dynamické ukážky zásahovej činnosti Hasičského a záchranného zboru, ktoré sa uskutočnia o 10:00, 12:00 a 14:00 hod.

Seniorské spevácke skupiny a sólisti

V kultúrnom dome v obci Hronec budú v sobotu spievať seniori z okresu Brezno. Prehliadka seniorov sa začne o 13:00.

Môj pes Killer

Breznianske kino Mostár premietne v sobotu tradične o pol ôsmej Slovensko – českú drámu. Víťazný film prestížneho MFF v Rotterdame 2013 je o tom, ako môže hrdosť a hanba zabíjať. Vstupné 2 € . Snímka je nevhodná do 12 rokov. Film si môžete pozrieť v rovnakom čase aj v nedeľu.

Capre zo Šaly

Bobmara klub opäť pripravil pre svojich návštevníkov zaujímavý koncert. Capre sú slovenská kapela, spájajúca rôzne hudobné vplyvy do ich vlastnej pestrej hudobnej zmesi. Zahrajú v sobotu o 20:00.

The best od songs

V sobotu večer zavíta do Sisius clubu Brezno Mambo DJ a zahrá najväčšie hity od 70. rokov až po súčasnosť.

Turnaj v bedmintone

V nedeľu si môžete zašportovať. Od 10:00 sa bude v Aréne Brezno hrať bedminton. Ide o prvotinu, čo sa týka bedmintonového turnaja v breznianskej Aréne. Štartovné na hráča je 5 €. Občerstvenie je zabezpečené. Súťažiaci majú možnosť zapožičať si bedmintonové rakety. Turnaj je súčasťou akcie „Športuje celá rodina 2013“. Rodina, ktorá sa zúčastní získa 10 bodov.

Bicyklom ku koníkom

Slovenský cykloklub Ďumbier pripravil na nedeľu rodinný cyklovýlet na Sihlu. Trasa povedia od obce Chvatimech cez Hronec, Sv. Ján, Kamenistú dolinu, Hrončok až na Sihlu a späť. Trasa má 46 km, ale v prípade únavy môžu účastníci využiť sprievodné vozidlo. Na Sihle je pripravený bohatý program – jazda na koníkoch, strieľanie z luku a vzduchovky či westernové hry. Celodenný výlet za začína o 8:30. V rámci programu prebehne aj vyhodnotenie najmladšieho a najstaršieho detského účastníka, najpočetnejšej rodiny a najstaršieho dospelého účastníka.

Foto: ilustračné
Zdroj: Brezno.sk, Siriusclub.sk

Víkendové akcie 14. 6. - 16. 6. 2013
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM