Katarína Oravská Kultúra

Prehľad víkendových akcií: Zborový spev, Strapo, dogdancing, letný biatlon aj jazz

Tento víkend prebehne opäť niekoľko podujatí, ktorých sa oplatí zúčastniť. Sú rôznorodého charakteru od koncertu slovenskej rockovej legendy Tublatanka až po turistický výstup. Veď vyberajte.

Ilustračný obrázok k článku Prehľad víkendových akcií: Zborový spev, Strapo, dogdancing, letný biatlon aj jazz
Zdroj: Webnoviny.sk

XI. Horehronské slávnosti zborového spevu

Začali sa už včera v Rímskokatolíckom kostole Mazorníkovo. Pokračujú dnes o 19.00 koncertom v spoločenskej sále hotela Ďumbier a v sobotu o 18.00 v Mestskom dome kultúry. Vstupné dobrovoľné.

Tublatanka 30 rockov

V rámci turné k 30. výročiu vzniku kapely zavíta v piatok Tublatanka do Brezna, aby tu zahrala svoje najväčšie hity. Tešiť sa môžete na vyše dvojhodinovú šou v Aréne Brezno. Koncert začína o 19.00. Vstupné 12 eur.

Strapo tour 2013

V piatok odštartujú svoje turné raper a freestyler Strapo & DJ Spinhandz Takoj v Brezne. V Sirius clube predvedú svoju Takoj show. Vstupné do 22.00 3 €, 22.00 – 24.00 4 €, po polnoci 5 €.

Deň s Tuláčikom

Na trávnatej ploche pri Aréne Brezno na vás čakajú v sobotu od 10.00 do 15.00 opustené psíky, o ktoré sa stará a hľadá im nový domov Občianske združenie Tuláčik. Pripravený je bohatý program – súťaže, rozhovory s hosťami či ukážky dogdancingu. Počas tohto dňa bude prebiehať zbierka krmiva, pamlskov, diek, starých uterákov a všetkého ostatného, čo by psíky v OZ Tuláčik mohli využiť.

Memoriál hrdinov SNP v letnom biatlone

32. ročník otvorených majstrovstiev Banskobystrického kraja. Odohrajú sa v sobotu od 10.00 v Predajnej – strelnica Šimáň. Prihlásení sú aj olympijský medailista Pavol Hurajt, majster sveta v letnom biatlone Matej Kazár aj viacnásobný medailista z medzinárodných podujatí Miroslav Matiaško.

Brezno jazz weekend

Zažiť ho môžete v Bombura klube. V sobotu o 20.15 tam vystúpi medzinárodné slovensko-izraelské zoskupenie tvorené úspešnou slovenskou skupinou Jazz & More a izraelským saxofonistom svetového formátu žijúcim v New Yorku Shaulim Einavom. V nedeľu o 20.00 sa môžete tešiť na Walter Phishbacher NY3 Acoustic Trio. Trio newyorského klavíristu Waltera Phishbachera, u nás známého z vystupovania so súborom Celula New York Laca Decziho, je založené na originálnych kompozíciách s dôrazom na klavírnu improvizáciu. Vstupné na oba dni je 6 €. Ak prídete len na jeden z koncertov, zaplatíte 4 eurá.

Black night

V sobotu bude v Sirius clube hrať DJ z Nitry Jay Jay. Okrem iného zahrá tie najväčšie hip-hop a r´n´b songy.

Západné Tatry – Žiarska dolina (Baranec)

Klub slovenských turistov TOMO Brezno sa v nedeľu vyberie na túru a pridať sa môžete aj vy. Odchod autobusu je o 6.30. Turisti sa stretnú pred futbalovým štadiónom.

Meteora

Kino Mostár uvedie v nedeľu o 19.30 grécko-nemeckú drámu Meteora. Dialóg medzi dvomi rôznymi náboženskými tradíciami o tom, čo znamená láska k Bohu a láska k človeku. Vstupné 2 €/kultúrne poukazy. Film je nevhodný do 15 rokov.

Zdroj: Brezno.sk, Siriusclub.sk, Bombura klub

Strapova TAKOJ pozvánka na koncert BREZNO
1
Galéria
Víkend 4.10. - 6.10. 2013
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM