Katarína Oravská Rôzne

Prehliadka občianskych sobášov: Ani by ste si nevšimli, že obrady sú len naoko :)

Svadba, jeden z najdôležitejších okamihov v živote dvoch ľudí. Dokonalú by ju chcel mať asi každý. Za takými občianskymi sobášmi stoja celé kolektívy ľudí. To, ako sa u náš sobáši predviedol náš kolektív na celoslovenskej prehliadke. Porota to takto ocenila.

Ilustračný obrázok k článku Prehliadka občianskych sobášov: Ani by ste si nevšimli, že obrady sú len naoko :)
Zdroj: Dnes24.sk

V priestoroch Vígľašského zámku sa zišlo šesť kolektívov Zboru pre občianske záležitosti (ZPOZ) Človek človeku vrátane toho breznianskeho. Konal sa tu totiž 23. ročník festivalu celoslovenskej prehliadky programov ZPOZ zameranej na občiansky obrad uzavretia manželstva.

Atmosféra v sále, ktorá sa v tento deň zmenila na sobášnu sieň, bola slávnostná, ako na skutočnej svadbe. Nechýbali ani nevesty v dlhých bielych šatách. Nezainteresovaný divák by ani nezbadal, že svadobní hostia sú členovia jednotlivých kolektívov a všetko je len naoko.

Ako prezradila Ingrid Poliaková, členka ZPOZ Brezno, všetky kolektívy pozorne sledovali jednotlivé obrady, hľadali nové námety, porovnávali a samozrejme oceňovali potleskom. Vystúpenia hodnotila aj odborná porota.

„Pri hodnotení Brezna porota vysoko vyzdvihla obsah jednotlivých príhovorov a vysokú úroveň hudobnej zložky, ktorá dotvorila celkový obraz občianskeho obradu, ako aj scenár obradu, kde zaujímavým prvkom bolo čítanie sľubov snúbencov,“ povedala Poliaková.

Porota osobitne vyzdvihla úroveň prejavu predsedu Zboru pre občianske záležitosti Človek človeku pri Mestskom úrade v Brezne Jána Pampuríka, ktorý na celoslovenskom festivale zastupoval mesto Brezno. „Príjemný a citlivý prejav k snúbencom, v ktorom sa nezabudlo na rodičov a potom profesionálne odlíšené oficiálne vyhlásenie. Jednoducho krásne. Aj takto ocenila odborná porota brezniansky kolektív. Hodnotenie je pre nás povzbudením, ale aj záväzkom,“ dodala Poliaková.

Foto: ZPOZ Brezno

ZPOZ
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM