Katarína Oravská Futbal

Premiéra halového turnaja vo futbale: Stretli sa mužstvá s celého Horehronia

Športová hala Štiavnička sa stala dejiskom premiérového ročníka halového turnaja vo futbale o Pohár Milana Urbániho. Turnaja sa zúčastnilo dvanásť družstiev zo stredoslovenského regiónu a pri účasti približne sto hráčov nechýbali ani hráči z najvyššej slovenskej súťaže.

Ilustračný obrázok k článku Premiéra halového turnaja vo futbale: Stretli sa mužstvá s celého Horehronia
Zdroj: TASR

Športová hala Štiavnička sa stala dejiskom premiérového ročníka halového turnaja vo futbale o Pohár Milana Urbániho, ktorého víťazom sa stal tím Tango. Turnaja sa zúčastnilo dvanásť družstiev zo stredoslovenského regiónu a pri účasti približne sto hráčov nechýbali ani hráči z najvyššej slovenskej súťaže ŽP Šport Podbrezová – Ivan Minčič a Juraj Pančík.

„Turnaj bol po hráčskej i organizačnej úrovni veľmi dobre zvládnutý. Stretli sa mužstvá z celého Horehronia a partie chlapcov, ktorí sa často počas roka nevidia. Hlavným cieľom bolo dobre sa zabaviť, postretávať bývalých spoluhráčov, kamarátov a to sa podľa môjho názoru do bodky naplnilo. Ak sa tento turnaj stane tradíciou a bude mi slúžiť zdravie, tak sa ho veľmi rád zúčastním aj v nasledujúcich rokoch,“ uviedol po ukončení turnaja kapitán fortunaligistu z Podbrezovej Minčič, ktorého družstvo Sršne vyradil vo štvrťfinále neskorší víťaz turnaja tím Tango.

Pre banskobystrický región bola zaujímavá účasť i mužstiev, ktoré pôsobia v nižších súťažiach Stredoslovenského futbalového zväzu v regióne ako Tisovec (4.liga), Čierny Balog, Bacúch a Medzibrod (5.liga), Braväcovo a Šumiac (1.trieda Okres). „Potešil nás záujem i vysoká účasť o takzvaný nultý ročník o Pohár Milana Urbániho. Po pozitívnych reakciách samotných aktérov i prizerajúcich sa divákov by sme radi pokračovali v organizovaní tohto halového turnaja vo futbale a veríme, že sa stane tradíciou,“ uviedol jeden z členov organizačného výboru turnaja Milan Mojžiš.

Za najlepšieho hráča premiérového ročníka bol vyhlásený Peter Pečovský (tím Tango), ktorý je bratrancom slovenského reprezentanta a hráča MŠK Žilina Viktora Pečovského.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM