Katarína Oravská Iné športy

Prestížny medzinárodný ženský golfový turnaj na Táľoch: Bude sa prekonávať rekord v najdlhšom odpale

V júni na Táľoch privítajú po piaty raz golfovú elitu. Predstaví sa viac ako 100 profesionálnych hráčok z takmer 30 krajín celého sveta. Štart nevylúčila ani najlepšia slovenská golfistka Zuzana Kamasová.

Ilustračný obrázok k článku Prestížny medzinárodný ženský golfový turnaj na Táľoch: Bude sa prekonávať rekord v najdlhšom odpale
Zdroj: TASR

Najprestížnejšia ženská európska golfová túra Ladies European Tour (LET) zavíta od 19. do 22. júna opäť na ihrisko Gray Bear na Táľoch. Prvé majstrovské golfové ihrisko na Slovensku sa tak turnajom Allianz Ladies Slovak Open už piatykrát zaradí do kalendára LET spolu s takými prestížnymi golfovými podujatiami ako Evian Masters vo Francúzsku, British Open, Australian Ladies Masters alebo Dubai Ladies Masters.

„Ladies European Tour sa vo svete teší obrovskému záujmu. Preto sme radi, že máme možnosť organizovať turnaj už piatykrát na Slovensku,“ povedal promotér turnaja Jozef Soták. Na ihrisku Gray Bear sa v štyroch kolách v hre na rany predstaví viac ako 100 profesionálnych hráčok z takmer 30 krajín celého sveta. Turnaj je dotovaný sumou 275 000 eur, čo je o 25 000 eur viac, ako vlani.

Hráčky majú k tomu možnosť získať automobil za „hole-in-one“. V bohatom sprievodnom programe nebude chýbať ani obľúbená exhibícia „Longest Drive Downhill“, kde sa profesionálne golfistky opätovne pokúsia prekonať slovenský rekord v absolútne najdlhšom ženskom odpale dole lyžiarskou zjazdovkou na Táľoch.

Najlepšia slovenská golfistka a zatiaľ jediná víťazka turnaja LET zo strednej a východnej Európy – Zuzana Kamasová ohlásila koncom minulého roka koniec profesionálnej kariéry. Svoj štart na „domovskom ihrisku“ na Táľoch však zatiaľ nevylúčila. „Zatiaľ sama neviem v akej úlohe na Táľoch budem, keďže som na jeseň začala pracovať ako generálna sekretárka Slovenskej golfovej asociácie. Takže na tréning je už veľmi málo času. Určite však na Táľoch nebudem chýbať,“ povedala Kamasová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM