Katarína Oravská Hokej

Prezident hokejové klubu Brezno: Naša úloha krízových manažérov sa končí

Brezniansky hokejový klub sa podarilo oddlžiť. Podľa jeho prezidenta sa tak končí ich úloha krízových manažérov a môžu sa naplno venovať práci so športovými talentami.

Ilustračný obrázok k článku Prezident hokejové klubu Brezno: Naša úloha krízových manažérov sa končí
Zdroj: Dnes24.sk

Podľa prezidenta Hokejového klubu Brezno Petra Dvorského bolo financovanie hokeja v Brezne dlhodobo nastavené nesprávne a pre klub bolo doslova likvidačné. „Pri nástupe nového vedenia v apríli roku 2012 klub evidoval celkove záväzky vo výške cca 60 000 € (táto suma tvorí približne 80 % ročného rozpočtu klubu). Gro tvorili záväzky za nájom a náklady spojené s nájmom fakturované prevádzkovateľom Arény Brezno – Mestský športový klub (MŠK) Brezno. Ročná fakturácia MŠK tvorila približne 20 000 – 25 000 €,“ priblížil Dvorský.

Od prvého dňa vo vedení tak bolo ich prioritou klub oddlžiť a zmeniť vzájomný vzťah medzi mestom a klubom. „Po dvoch veľmi ťažkých rokoch fungovania v krízovom režime, enormnej snahe vedenia klubu, jeho sponzorov, MŠK, vedúcich predstaviteľov mesta a poslancov mestského zastupiteľstva a po absolvovaní nespočetného množstva vzájomných rokovaní, sa nám spoločnými silami podarilo túto viac než kritickú situáciu vyriešiť,“ uviedol Dvorský.

Ako pokračoval klub voči MŠK kompletne oddlžili, čo bolo aj základnou podmienkou pre uchádzanie sa o dotáciu na chod klubu pre tento rok a ukončili nájomnú zmluvu s MŠK, ktorá bola nahradené zmluvou o spolupráci za podmienok nezaťažujúcich rozpočet klubu.

„Veríme, že týmito krokmi sme začali novu etapu vo fungovaní HK Brezno, keď sa budeme môcť konečne sústrediť na koncepčnú prácu s deťmi a mládežou posúvajúcu náš klub vyššie a vyššie v pomyselnom hokejovom rebríčku na Slovensku. Naša doterajšia úloha krízových manažérov sa teda definitívne končí,“ dodal Dvorský.

Mestskí poslanci na ostatnom mestskom zastupiteľstve schválili Hokejovému klubu Brezno dotáciu na rok 2014 vo výške 19 300 eur účelovo určenú na vzdelávanie hokejovej mládeže a podporu hokejových talentov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM