Katarína Oravská Správy

Cesta Zbojská-Tisovec? Buďte mimoriadne opatrní... Vodič narazil do zrúteného kameňa!

Následky dopravnej nehody odstraňovali hasiči v noci na dnes na ceste I/72 zo Zbojskej do Tisovca. Pri nočnej jazde po ceste v rekonštrukcii narazil vodič na spadnutý kameň.

Ilustračný obrázok k článku Cesta Zbojská-Tisovec? Buďte mimoriadne opatrní... Vodič narazil do zrúteného kameňa!
Zdroj: TASR

Ako uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová, policajti udalosť zadokumentovali len ako škodovú udalosť. Vodiči by však pri prechádzaní týmto úsekom mali byť mimoriadne opatrní.

Cesta I/72 z horského sedla Zbojská do Tisovca je momentálne v rekonštrukcii. Slovenská správa ciest sa usiluje o jej úplné uzatvorenie. Kamene sa na cestu zosunuli už aj koncom októbra. V noci na dnes si prekážku na ceste všimol neskoro vodič auta, ktorý na kameň vybehol autom. V okolí cesty sú už vypílené stromy a pre poveternostné vplyvy sa podobné prípady nedajú v najbližšom období vylúčiť.

„Podľa ostatných rokovaní sme sa so Slovenskou správou ciest dohodli, že na ceste bude premávka povolená so súčasne platnými obmedzeniami, teda zákaz vjazdu pre nákladnú dopravu, do 6. januára budúceho roka. Dovtedy tam veľké rekonštrukčné práce pozastavili. Cestári však naďalej trvajú na úplnom odstavení dopravy a my to stále odmietame. Rozhodnutie by teda malo padnúť po novom roku, keď sa do opravy cesty pustia opäť ťažké mechanizmy,“ povedal primátor Tisovca Peter Mináč.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM