Kristína Kožiaková Kultúra

Primátorský guľáš, pampúšiky či hriatô a k tomu masky od výmyslu sveta... Pripravte sa na pravú fašiangovú atmosféru :)

Brezno po rokoch obnovuje silnú tradíciu Horehronia. Fašiangy sa vracajú priamo na námestie. Na toto sa môžete tešiť.

Ilustračný obrázok k článku Primátorský guľáš, pampúšiky či hriatô a k tomu masky od výmyslu sveta... Pripravte sa na pravú fašiangovú atmosféru :)
Zdroj: TASR

Po tom ako sa mesto rozhodlo oživiť tradíciu silvestrovských osláv na námestie, prichádza z ďalšou dobrou správou. Tohto roku to aj na fašiangy bude na námestí opäť „naplno“ žiť. Brezno, podľa slov radnice, po dlhých rokoch opäť usporiada fašiangové oslavy.

Podľa slov viceprimátorky Petry Dzurmanovej, Horehronie je oblasťou s veľmi silnou fašiangovou tradíciou a Brezno, ako jeho centrum nechce byť výnimkou, preto tento rok zvyky obnoví.

Ako sme sa ďalej dozvedeli, o pravú fašiangovú zábavu sa postará folklórna skupina Zavačan so spevmi a tancami Horehronia s ukážkami tunajších fašiangových zvykov. Súčasťou programu bude aj maškarný sprievod, ktorý začne v dennom centre Prameň a postupne prejde na námestie.

„Keďže fašiangy sú symbolom veselosti, zábavy, pohostinnosti a pitia, všetkým, ktorí zavítajú na námestie v čase medzi 16.30 a 17. hodinou, okrem dobrej hudby primátor mesta Tomáš Abel ponúkne guľáš a pampúšiky, ktoré napečú seniori z Prameň a nebude chýbať ani hriatô,“ dodala Petra Dzurmanová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM