Jakub Forgács Správy

Prípravy na Radvanský jarmok vrcholia: KDE všade pribúdajú ATRAKCIE? FOTO

Už onedlho vypukne pod Urpínom obľúbený Radvanský jarmok. Boli sme sa preto pozrieť na prebiehajúce prípravy v uliciach.

Ilustračný obrázok k článku Prípravy na Radvanský jarmok vrcholia: KDE všade pribúdajú ATRAKCIE? FOTO
18
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Po vynútenej prestávke v roku 2020 a čiastočne obmedzenom uplynulom ročníku, sa najznámejší jarmok na Slovensku vráti do ulíc mesta pod Urpínom v plnom rozsahu od 8. do 11. septembra 2022. TOP motívom 364. Radvanského jarmoku bude hrebenárstvo, ktorého hlavným centrom bola v minulosti práve Radvaň.

Návštevníci sa môžu opäť tešiť na pestrý program, no počas podujatia musia počítať aj s viacerými dopravnými obmedzeniami. Mnohé pritom platia už od začiatku týždňa.

Súčasťou tradičného podujatia, ktoré bolo pred jedenástimi rokmi zapísané do Reprezentatívneho zoznamu nehmotného kultúrneho dedičstva Slovenska, budú opäť aj zruční remeselníci. Ich umenie budete môcť obdivovať na Námestí SNP, pri Barbakáne, Starej tržnici či na Dolnej a Lazovnej ulici, kde v týchto dňoch prebiehajú prípravy a na Námestí SNP už vidno aj tradičné červené stánky.

Naplno si budete môcť užiť aj obľúbené atrakcie. Minulý rok boli pre obmedzenia dostupné iba na Hronskom predmestí a neboli oficiálnou súčasťou Radvanského jarmoku. Tentoraz ich pripravujú aj na parkovisku pod Baštou či pred Europa SC.

Zábery z príprav 364. Radvanského jarmoku nájdete v priloženej fotogalérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Bystrica sa pripravuje na 364. Radvanský jarmok
18
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM