Katarína Oravská Samospráva

Problémové parkovanie na breznianskej ulici: Poslanci majú takýto nápad!

Parkovanie je problém mnohých miest, vrátane toho nášho. Poslanci riešili konkrétnu ulicu, kde autá stoja tak ako na ceste, aj na páse, na ktorom bola pôvodne zeleň. Zmení sa nevyhovujúci stav?

Ilustračný obrázok k článku Problémové parkovanie na breznianskej ulici: Poslanci majú takýto nápad!
Foto: Katarína Oravská

Breznianky poslanec Martin Ridzoň na základe značných podnetov od občanov predložil svojim kolegom návrh, ktorým ako sám povedal, chce poukázať problém parkovania na sídlisku Mazorníkovo. Jeho návrh sa týka konkrétne bytového domu na ulici 9.mája 36–42.

„Predmetná komunikácia je už niekoľko rokov v nevyhovujúcom stave z pohľadu potrieb parkovania obyvateľov bytového domu (nedostatok parkovacích miest), z pohľadu prejazdnosti po komunikácií kvôli parkovaniu po oboch stranách komunikácie a z pohľadu prípadnej potreby prejazdnosti zásahových jednotiek pri ochrane zdravia a majetku obyvateľov bytového domu,“ vysvetlil Ridzoň.

Ako pokračoval, rád by bol, aby sa posúdila možnosť šikmého parkovania na pravej strane cesty. Ide o jednosmernú cestu a autá parkujú tak ako na ceste aj v zelenom páse, ktorý už roky zeleným nie je.

„Situácia na tejto ulici je v hroznom stave, ale taktiež aj na ulici pod základnou školou, treba posúdiť komplexne situáciu parkovacích miest na Mazorníkove,“ uviedla mestská poslankyňa Eva Skačanová.

Ako však pripomenul mestský poslanec Jaroslav Demian, túto situáciu už raz posudzovali a narazili na problém. Práve zeleňou totiž majú prechádzať inžinierske siete.

„Vzhľadom na to, aby sme neefektívne neplytvali finančnými zdrojmi mesta, pokúsime sa v prvom rade urobiť analýzu inžinierskych sietí a celkovú analýzu, nepôjdeme do žiadnych štúdií, zámerov cez cudzie projekčnú organizácie, ale posúdime možnosť preorganizovania dopravy na tejto ulici. Skúsime sa na to pozrieť bez vynaloženia investičných prostriedkov, ako by sa táto ulica dala zvládnuť z technického hľadiska, ktoré tam je,“ povedal viceprimátor a predseda komisie pre rozvoj Ján Králik.

Ako Králik pokračoval, návrh následne predložia do zastupiteľstva. Ako podotkol, nedajú sa tu vybudovať klasické odstavné plochy formou rozšírenia. Všetkých 18 prítomných poslancov hlasovalo za a uložili Mestskému úradu do júna 2015 predložiť zastupiteľstvu posúdenie možnosti vybudovania odstavných plôch a zmeny organizácie dopravy pred bytovým domom na ulici 9. mája 36 – 42.

Čítajte tiež:

Poslanec Demian o riešení dopravy v centre: Z poslancov 21 dopravných inžinierov!

Ľudia sa sťažujú, poslanci stále hľadajú riešenie: Čo bude so známym tankodrómom, či kúpaliskom na Hradbách? :)

Poslanci upozornili na nebezpečnú križovatku v meste: Údajne tam platí právo silnejšieho! FOTO a VIDEO

Autá stoja na ceste aj tam, kde bola kedysi zeleň
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM