Kristína Kožiaková Správy

Prví lyžiari neďaleko Brezna a záchranári mali čo robiť: V akcii aj letci!

Víkend v našich horách záchranári nezaháľali. V sobotu horská služba pomáhala dvom mladíkom na hrebeni, ktorým nestačili sily. Leteckí záchranári leteli aj do nášho okolia hneď dvakrát.

Ilustračný obrázok k článku Prví lyžiari neďaleko Brezna a záchranári mali čo robiť: V akcii aj letci!
Zdroj: Facebook/Horská záchranná služba

V sobotu pár minút po desiatej hodine večer bola Horská Záchranná služba požiadaná dvojicou 23 ročných Slovákov o pomoc. Podľa informácií záchranárov mali naplánovanú túru z Donovál do Útulne pod Ďurkovou.

Na hrebeni Nízkych Tatier vládnu zimné podmienky, v oblasti pod Veľkou Hoľou po celodennom brodení sa v snehu a za zlej viditeľnosti im už nestačili sily.

„Turisti nedisponovali vybavením vhodným do takýchto podmienok. Na pomoc im odišli traja záchranári HZS. Mladíkov zateplili a odprevadili k terénnemu vozidlu, ktorým boli transportovaní na Dom HZS v Jasnej, kde prečkali zvyšok noci,“ opisuje HZS na svojej oficiálnej webovej stránke. Podľa slov záchranárov bola akcia ukončená o 4:00 ráno.

Popradskí leteckí záchranári zasahovali v nedeľu popoludní pri dvoch lyžiarskych úrazoch. „Posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE z Popradu letela najskôr na pomoc 23-ročnému mužovi, ktorý spadol na snowboarde na zjazdovke na Táloch. Ako druhému pomáhali leteckí záchranári 31-ročnému lyžiarovi v Jasnej,“ uviedla hovorkyňa Air-Transport Europe (ATE) Zuzana Turočeková. Podľa je slov boli obaja zranení s poranením chrbtice prevezení do popradskej nemocnice.

Môže vás zaujímať:

Lyžiarska sezóna sa už rozbehla: Koľko je aktuálne snehu na našich zjazdovkách?

Zdroj: Facebook/Horská záchranná služba
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM