Katarína Oravská Rôzne

Psíky súťažili o titul v šikovnosti aj kráse: Väčšina hľadá svoj domov

V sobotu sa na trávnatej ploche pred Arénou Brezno konala akcia s názvom Deň s Tuláčikom. Išlo už o 3. ročník podujatia. Organizovalo ho občianske združenie Tuláčik spolu s Mestským športovým klubom Brezno. Na jednej ploche sa stretli desiatky štvornohých miláčikov, aby previedli svoje kvality.

Ilustračný obrázok k článku Psíky súťažili o titul v šikovnosti aj kráse: Väčšina hľadá svoj domov
Foto: Katarína Oravská

Občianske združenie Tuláčik vzniklo v roku 2009. V našom meste rieši problematiku túlavých psov. Opusteným, mnohokrát týraným psíkom poskytuje dočasný domov a starostlivosť. Zvieratá sa pracovníci snažia umiestniť k novým majiteľom formou adopcie. Aktuálne je v Tuláčiku okolo 20 psov, pričom v jednom koterci sa tlačia aj 3 – 4. Podľa OZ Tuláčik sa k nim nezmestí už ani škrečok, sú dlhodobo preplnený.

Starostlivosť v salóne

V sobotu pripravili organizátori pre návštevníkov aj ich štvornohých priateľov príjemný deň. Podujatia Deň s Tuláčikom sa zúčastnili nielen psíky, ktoré hľadajú svoj domov, ale aj tie, ktoré svoj domov majú a prišli s nimi ich majitelia, aby ukázali ich poslušnosť aj výzor. Psíky sa totiž „predvádzali“ pred 4-člennou porotou. Súťažili v šikovnosti, ale aj v kráse. Najkrajším orieškom sa stal Buro z Tuláčika. Psíky boli za svoje výkony aj odmenené, a to hračkami či maškrtami. Niektoré dokonca vyhrali starostlivosť v breznianskom salóne pre psy.

Had aj dogdancing

Okrem psíkov ste však mohli vidieť, pohladkať či dať si okolo krku aj iné zvieratko – hada. Úspech zažala ukážka dogdancingu v podaní Tinky a Teddyho, ktorého má už 5 rokov. Tinka sa zahrala na sestričku a Teddy na pacienta. Tinku inšpirovala pri choreografii mama, pretože je zdravotná sestra. V rámci programu sa previedol aj policajný vlčiak a psík so záchranárskym kurzom. Jeho majiteľka dokázala, že nielen čistokrvný pes sa dá vycvičiť.

Dogdancing
1
Galéria
Psíky súťažili o titul v šikovnosti aj kráse
40
Galéria
Foto: Katarína Oravská
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM