Rôzne Správy

RANNÁ ŠTVORKA: Narodil sa Mickey Mouse, kolesá revolúcie sa roztočili naplno

V televízii v roku 1928 po prvý raz uviedli film so známym myšiakom, to čo začal 17. november 1989, pokračovalo aj v ďalších dňoch. Oslavuje Eugen.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: Narodil sa Mickey Mouse, kolesá revolúcie sa roztočili naplno
Zdroj: internet

Počasie

Polooblačno až oblačno. Teploty 7 až 12 stupňov Celzia. Pranostika vraví, že novembrová hmla zhasína slnko. A dne si toho slniečka užijeme naozaj len málo.

Oslavuje Eugen

Meno má grécky pôvod a jeho význam je „urodzený“. Eugenovia sú láskaví muži, ktorí sa radi obklopujú blízkymi ľuďmi. Už ako deti majú ohromnú intuíciu. Pri štúdiu sa prejavujú ako pomalší žiaci, ktorí sa len málokedy pre niečo nadchnú.

Ak úsilie učiteľov padne na úrodnú pôdu, stávajú sa z Eugenov špičkoví technici, projektanti, manažéri, či obchodní zástupcovia, ktorí svojím diplomatickým vystupovaním po čase dosiahnu úspech.

Stalo sa u nás

1989 – Nežná revolúcia: Divadelníci v Prahe začali zo solidarity so študentmi týždenný protestný štrajk. Štrajk sa rozšíril aj do mimopražských divadiel.

1989 – Zahraničné rozhlasové stanice Slobodná Európa a Hlas Ameriky oznámili, že na následky zranenia pri zákroku na Národnej triede v Prahe zomrel študent Martin Šmíd. Neskôr sa však ukázalo, že išlo o nepravdivú informáciu.

Stalo sa vo svete

1928 – V New Yorku (USA) mal premiéru prvý čierno biely zvukový film Mickey kormidelníkom (Steamboat Willie) režiséra Walta Disneyho, v ktorom vystupovala neskôr populárna postavička Myšiaka Mickeyho.

Skladba dňa

V roku 1960 sa narodila Kim Wilde, anglická speváčka. V marci 1981 mala v hitparáde prvú pieseň Kids In America. A potom nasledovalo mnoho ďalších.

Zdroj: YouTube.com
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM