Katarína Oravská Rôzne

Rozbíjanie vajec o hlavu, kŕmenie z výšky či promenáda v plavkách: Pozrite FOTO, ako to vyzeralo na kabu gymnazistov

Tak a majú to za sebou. Ešte stále čerstvé prírastky breznianskeho gymnázia, teda prvákov a primanov uviedli oficiálne do stavu študentského. Starší kolegovia pre nich pripravili množstvo zaujívamých úloh. Pozrite, ako ich zvládli.

Ilustračný obrázok k článku Rozbíjanie vajec o hlavu, kŕmenie z výšky či promenáda v plavkách: Pozrite FOTO, ako to vyzeralo na kabu gymnazistov
Foto: Katarína Oravská

Témou tohotoročného tradičného kabu alebo zoznamováku, ktorý pripravili tretiaci a septimania Gymnázia Jána Chalupku v Brezne pre prvákov a primanov bola Súdna sieň. Riešil sa prípad desiata. Profesor mal odcudziť vianočku svojmu študentovi. Ako dôkaz slúžil mastný fľak na katedre.

Vtipné scénky z prostredia súdnej siene striedali úlohy pre najmladších študentov gympľa. Ako priblížili tretiačky Oksana a Daniela, ich vymýšľanie im išlo od ruky a práve súťaže mali z celého kabu vymyslené ako úplne prvé.

Prváci a primania tak museli rozbíjať vajcia o svoje hlavy, lúhovať čajový sáčok pripevnený na svojom zadku, chovať sa navzájom jogurtom z výšky, či líčiť sa so zaviazanými očami. Chlapcov tiež navliekli do ženských plaviek či natreli im celé tváre gélom na holenie a hádzali do nich chrumky. Prváci tiež museli praskať balón zadkom, pretekať zabalení vo fólii alebo aj spievať s plnými ústami šumienky.

Po splnení úloh ich čakala “odmena“ v podobe trávovo zeleného koláča a tiež prípitok. „Išlo o výživový nápoj, ktorý je síce zdravý, ale chutí hnusne a aj vyzerá hrozne,“ dodala Oksana s Danielou. Podľa výrazu tváre a aj odpovedí prvákov, im veru nechutilo.

Zásupcovia najmladších ročníkov museli tiež na záver podpísať testament. Najskôr sa síce zdráhali, ale nakoniec podpísali. Podľa neho tak prváci nebudú túžiť po pomste tretiakovi za kabu, napíšu tretiakovi domáce úlohy, či nahradia ho na hodine, ak bude vyťažený a tiež nebudú túžiť po tretiakovej frajerke :)

Kabu gymnázia
8
Galéria
Kabu gymnazistov
26
Galéria
Foto: Katarína Oravská
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM