Katarína Oravská Správy

Rozdeľovali sa dotácie pre Rómov: Tento projekt z Brezna dostane 5-tisíc eur!

Úrad splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity zverejnil zoznamy úspešných a neúspešných projektov v žiadosti o dotácie. Z Brezna bolo v hre 6 projektov z toho jeden získal dotáciu vo výške 5 000 eur.

Ilustračný obrázok k článku Rozdeľovali sa dotácie pre Rómov: Tento projekt z Brezna dostane 5-tisíc eur!
Zdroj: TASR

Dotácie sa rozdeľovali na podporu sociálnych a kultúrnych potrieb a riešenia mimoriadne nepriaznivých situácií rómskej komunity. Ministerstvo vnútra schválilo celkovo 68 žiadostí o dotácie, 271 projektov bolo neúspešných.

Rozhodovalo sa aj o šiestich projektoch z okresu Brezno. Projekt breznianskeho magistrátu s názvom Spracovanie projektovej dokumentácie DUR infraštruktúry dostane dotáciu vo výške 5 000 eur, pričom požadovaná suma bola o 2 870, 80 eur vyššia.

Neúspešné projekty

Naopak, neúspešných projektov v žiadosti o dotácie bolo hneď niekoľko. Obec Šumiac žiadala v projekte Rekonštrukcia materskej školy ku kvalitnejšej a efektívnejšej edukácii dotáciu vo výške 77 806, 88 eur.

Neúspešný bol aj projekt Rekonštrukcia materskej školy. Breznianska samospráva žiadala dotáciu 148 998, 35 eur. Mesto nedostalo ani dotáciu vo výške 7 609, 08 eur na projekt Varme hospodárne a zdravo – dovybavenie komunitného centra Plamienok.

Komunitné centrum v Čiernom Balogu chcelo získať dotáciu 1 221, 50 eur na projekt Spoločne k zodpovednému správaniu.

Obec Telgárt nezískala dotáciu vo výške 3 920 eur na projekt Výmena okien a vchodových dverí na budove materskej školy.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM