Katarína Oravská Rôzne

Rozostavaná plocha na nábreží Hrona: Čo sa chystá?

Nábrežie Hrona je vyhľadávanou lokalitou na trávenie voľných chvíľ. Brezňania sa tu chodia poprechádzať či len tak si posedieť na lavičkách. V týchto dňoch sa tam však chystá niečo, čo spestrí túto lokalitu...

Ilustračný obrázok k článku Rozostavaná plocha na nábreží Hrona: Čo sa chystá?
Foto: Katarína Oravská

Pamätáte si na projekt mega šachovnice, o ktorom sme vás informovali ešte v júli tohto roka? Základy projektu sa už črtajú. Neformálna skupina obyvateľov Brezna zaujala svojim nápadom grantový program Šanca pre váš región a získala naň od Nadácie Orange finančný dar. Na južnej časti nábrežia Hrona tak vznikne veľká symbolická šachovnica. Na nej sa budú nachádzať tri hracie stoly s lavičkami, na ktorých si bude môcť každý zahrať s vlastnými figúrkami.

Projekt mal byť pôvodne zrealizovaný do konca septembra. Je jasné, že tento termín sa nesplní. Dôvodom je dlhšie zháňanie sponzorov a spolupracovníkov a tiež nepriaznivé počasie. „Už realizujeme, najneskôr do polky novembra by mala byť šachovnica úplne hotová,“ doplnila Milada Medveďová z tímu neformálnej skupiny Brezňanov, ktorý stojí za návrhom.

Aktuálne je plocha vyhĺbená, betónujú sa základy na osadenie šachových stolov. Mali by sa tiež vyrobiť vršky na drevené stoly. Postupne sa projekt teda začína napĺňať. To, ako bude vyzerať vo finálne, si pozrite TU.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM