Kristína Kožiaková Samospráva

Rozpočtové plány breznianskej radnice: TOTO sú najväčšie plánované investície budúceho roka!

Breznianski poslanci schválili na poslednom zasadnutí návrh rozpočtu na ďalšie obdobie. Hovorí sa o viacerých investičných prioritách. Koľko budú stáť plánované projekty mestskú kasu?

Ilustračný obrázok k článku Rozpočtové plány breznianskej radnice: TOTO sú najväčšie plánované investície budúceho roka!
Zdroj: TASR

Viacročný rozpočet mesta na obdobie 2016 až 2018 na poslednom rokovaní mestského zastupiteľstva schválili mestskí poslanci.

„Na úvod by som chcel povedať, že pri zostavovaní rozpočtu sme vychádzali zo základných potrieb, ktoré neboli v meste dlhodobo riešené,“ prezradil primátor mesta Tomáš Abel a dodal, že boli použité aj podnety od občanov.

Stojiská aj tankodróm

Mesto vyčlenilo v rozpočte 70 000 eur na nové stojiská pre smetné koše a 65 000 eur na dobudovanie oddychovej zóny pri nábreží Hrona. Vyrásť by tam malo detské aj dopravné ihrisko pre výchovno vzdelávacie účely pre naše základné, prípadne materské školy. Na známy tankodróm je vyčlenených 120 000 z nového rozpočtu.

Po 100 tisíc

Rovnaká suma je určená na výdavky spojené s dofinancovaním investičnej akcie most Bujakovo a komplexná oprava strechy plavárne na Mazorníku a to vo výške 100 000 eur. Nielen o problémoch plavárne na Mazorníku, ktorá je v havarijnom stave sme Vám priniesli informácie v článku: Vyše 60 nádejných breznianskych plavcov s hlavou v smútku: Tréningy až v Bystrici, večer spia v buse od únavy!

Ďalej v návrhu rozpočtu počíta mesto vyčleniť 55 000 eur na nákup vozidiel pre mestský úrad. Pribudnúť by mali 3 nové vozidlá. Primátor informoval poslancov na zastupiteľstve, že terajší vozový park je v zlom technickom stave.

Projekty

Najvyššou položkou vo výdavkoch je 200 000 eur na projekty a spoluúčasť na projektoch. „Vyšli nové výzvy a začiatkom roka vyjdu ďalšie, v rámci ktorých sa môžeme uchádzať o nenávratné finančné prostriedky, mali by sme byť pripravení na spoluúčasť v týchto projektoch,“ odôvodnil Abel.

„Musíme byť pripravení na výzvy nielen projektovo, ale aj spoluúčasťou. Máme rozpracovaných minimálne 7 – 8 projektov, ktoré sú už teraz použiteľné,“ prezradil.

Návrh rozpočtu je podľa primátora rozvojový a posúva nás vpred. Podľa jeho slov mesto reaguje aj na požiadavky obyvateľov, ale len v rámci možností, ktoré má. „Budeme naďalej hľadať aj ďalšie zdroje,“ dodal na záver Abel.

Môže vás zaujímať:

Abel si po novom prilepší: Takýto plat mu odklepli poslanci!

Nové rozpočtové plány našej samosprávy: Koľko majú do mestskej kasy naliať samotní Brezňania?

Dôležité INFO pre majiteľov štvornohých miláčikov v Brezne: Daň za psa sa po novom upraví

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM