Katarína Oravská Futbal

Séria prehratých zápasov si vybrala svoju daň: Kentoš uvoľnil trénerskú stoličku!

Jaroslav Kentoš už nie je trénerom futbalistov FO ŽP Šport Podbrezová. Ukončil svoje pôsobenie v klube na základe dohody. Kto ho nahradí?

Ilustračný obrázok k článku Séria prehratých zápasov si vybrala svoju daň: Kentoš uvoľnil trénerskú stoličku!
Zdroj: TASR

Nováčik najvyššej slovenskej súťaže je po jesennej časti na 8. mieste tabuľky a pred zimnou prestávkou ťahal sedemzápasovú šnúru bez víťazstva.

Zabolelo

Zmenu na trénerskom poste zdôvodnil prezident klubu Július Kriváň: „V prvom rade chcem povedať, že to bolo rozhodnutie vedenia ŽP Šport, ktoré zastrešuje futbalový klub, a vedenia železiarní, ktoré sú hlavným sponzorom. Bolo to dohodou, a impulz na takúto zmenu vznikol už na konci jesene. Jednoducho sme nedosahovali také výsledky ako predtým, myslíme si, že sme mohli byť na tom lepšie. Je to samozrejme len teória, ale prípravné zápasy len potvrdili nie celkom dobrý stav. Bola to zmena dosť nečakaná, no neuberali sme sa správnym smerom. Dúfame, že nastane oživenie, hráči sa nabudia a naštartujú na lepšie výkony.“

Kriváň označil rozhodnutie za dosť bolestivé, pre vedenie i samotného trénera. „Určite to zabolelo, ale už na konci jesene vznikli takéto úvahy a bol si toho vedomý. Dostal však šancu, bol za ňu vďačný, len naozaj výsledky v príprave dobré neboli a rovnako aj hra, čo bolo hádam najpodstatnejšie.

„Možno naše rozhodnutie mnohých prekvapilo, na druhej strane musím povedal, že za tie roky Jaroslav Kentoš odviedol pri mužstve veľmi dobrú prácu, prepracovali sme sa z tretej do druhej a nakoniec do prvej ligy. Takéto zásahy sú bolestivé a nepríjemné, ale na druhej strane život takéto zmeny prináša. Je to trénerský chlebík a náhle odchody sa nedajú vylúčiť,“ dodal Kriváň.

Rôzne návrhy

Úvahy o tom, kto namiesto Jaroslava Kentoša napokon vyriešila sila vlastnej kuchyne. Július Kriváň: „Padli rôzne návrhy, či ťahať trénera zvonka, aj sme uvažovali nad rôznymi menami, no nechcem ich konkretizovať. Nakoniec sme sa rozhodli vybrať triumvirát trénerov z našich radov, doterajších dvoch asistentov Branislava Benka, Mária Auxta a pričlenili sme k nim Jožka Moresa, ktorý bude niesť hlavnú zodpovedosť, a bude s ním spolupracovať ešte Marek Bažík. Sú to typy, myslíme si, že burcujúce, a dôverne poznajú podmienky v Podbrezovej. Ťahať sem na kratší čas, alebo perspektívne dlhšie niekoho, kto naše podmienky nepozná, a určite sú iné ako v nejakých väčších kluboch, sme nepovažovali za rozumné riešenie, radšej sme siahli do vlastných radov.“

Pre ŽP Šport Podbrezová bude jar v znamení snahy vyhnúť sa priamemu boju o záchranu a o väčšej gólovej potencii. Domáce zápasy zohrá mužstvo v Brezne, keďže materský štadión v Podbrezovej sa modernizuje a prežije menšie zemetrasenie, najmä v súvislosti s novým osvetlením a vybudovaním vyhrievaného trávnika.

Čítajte aj Kompletný PREHĽAD jarnej časti najvyššej futbalovej súťaže: Podbrezová začína s Košicami

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM