Kristína Kožiaková Rôzne

SERIÁL: Breznianski poslanci za detských čias. Poznáte chlapca pri vianočnom stromčeku?

Keď mal terajší poslanec tri roky, ešte nikto netušil, že raz bude rozhodovať o chode mesta. U starej mamy pri vianočnom stromčeku a dnes... Uhádnete, o ktorého poslanca mesta Brezna ide?

Ilustračný obrázok k článku SERIÁL: Breznianski poslanci za detských čias. Poznáte chlapca pri vianočnom stromčeku?
Zdroj: Dnes24.sk

Môžete ich poznať z rôznych zasadnutí a hlavne podľa aktivít, ktoré robia pre naše mesto. Poslanci mestského zastupiteľstva však tiež kedysi boli iba deťmi. Niektorí nám ukázali fotografie z čias, keď ešte neriešili problémy mesta a prezradili, ako zvykli tráviť najkrajšie roky. Krátky popis, ktorý nám poskytli, by mal byť pre vás prvou indíciou k vyriešeniu kvízu.

„Fotografia bola nasnímaná v dobe, keď som mal približne tri roky. Bol som pri starej mame vo Vaľkovni, kde som predtým aj žil. Spomínam si na zimu, keď ešte bola zimou a všade boli haldy snehu. Keď sa vrátim do minulosti, tak som miloval vôňu z komínov v zime a keď mi ráno spod veľkej periny – "duchny“ trčal len nos a nechcelo sa mi vyliezť, lebo do rána vyhaslo v piecke. Mám veľa krásnych spomienok na toto obdobie. Vymýšľanie na dvore, chlieb s maslom a práškovým cukrom, aj plastové jablko plné cukríkov…

Na pomoc vám dáme ešte jednu nápovedu. K poslaneckému mandátu sa dostal v posledných voľbách. Je predsedom kultúrnej komisie a o kultúru v Brezne sa stará, okrem iného, usporadúvaním koncertov v breznianskej A­réne.

Ako už iste viete, ide o poslanca mestského zastupiteľstva, Andreja Barančoka. Už o týždeň vám prinesieme ďalšiu fotografia poslanca/poslankyne a budete môcť opäť hádať o koho ide.

Môže vás zaujímať:

Brezniansky poslanec Martin Ridzoň: Kuriózna požiadavka, ktorá mi utkvela v pamäti

HLASOVANIE: Brezno odhalilo nové logo so zvonicou. Páči sa vám?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM