Správy

Šikovný PREHĽAD pre lyžiarov: Kam v Banskobystrickom kraji sa zveziete skibusmi?

Samosprávny kraj podporuje skibusy v priemere sumou 25-tisíc eur na sezónu.

Ilustračný obrázok k článku Šikovný PREHĽAD pre lyžiarov: Kam v Banskobystrickom kraji sa zveziete skibusmi?
Zdroj: pixabay.com

Po skibusoch, ktoré v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK) začali premávať v druhej polovici decembra medzi Kremnicou a Skalkou, v Bystrianskej doline pod Chopkom a medzi Novohradom a Podpoľaním, začali od začiatku tohto roka prepravovať aj lyžiarov do lokalít Šachtička a Donovaly.

S vyššou podporou

„Banskobystrický samosprávny kraj podporuje skibusy už tretiu sezónu,“ uviedla Petra Šuhajdová z Krajskej organizácie cestovného ruchu Banskobystrický kraj Turizmus. „Minulú sezónu napriek tomu, že sme mali všetko pripravené, pre protipandemické opatrenia a zatvorené strediská skibusy nejazdili. O to viac sa tešíme, že túto zimu sú strediská v prevádzke a skibusy umožňujú lyžiarom dostať sa k zimným zážitkom ekonomicky a ekologicky,“ priblížila ďalej.

„Aj keď skibusy minulý rok nepremávali, alokované financie na ne sme presmerovali na zvýšenie podpory pre tých, ktorí upravujú bežkárske trate,“ pripomenul predseda BBSK Ján Lunter. Samosprávny kraj podporuje skibusy v priemere sumou 25-tisíc eur na sezónu.

Kde všade jazdia skibusy, sa dočítate na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM