Rôzne

Skibus vozí lyžiarov zo Šalgotarjánu cez Lučenec až na Horehronie. Vyhrať cestu a skipas môžete aj vy!

Už štyri víkendy sa lyžiari a snoubordisti z maďarského Šalgotarjánu môžu lyžovať v štyroch lyžiarskych strediskách na Slovensku vďaka víkendovému skibusu 4x4, ktorý prepája 4 regióny so 4 lyžiarskymi strediskami.

Ilustračný obrázok k článku Skibus vozí lyžiarov zo Šalgotarjánu cez Lučenec až na Horehronie. Vyhrať cestu a skipas môžete aj vy!
7
Galéria
Zdroj: horehronie.net

Od soboty 19. januára premáva každú sobotu a nedeľu skibus, ktorý ráno o 7:00 hodine vyráža z maďarského Šalgotarjánu a pokračuje cez Fiľakovo, Lučenec, Lovinobaňu, Ski centrum Košútka, Hriňovú, Mýto Ski Centrum, Skiresort Tále až na južnú stranu Chopku do lyžiarskeho strediska Jasná.

Lyžiari a snoubordisti si môžu vybrať jedno zo 4 lyžiarskych stredísk, ktoré je na trase skibusu a stráviť tak deň na zjazdovkách. Každý, kto sa skibusom do lyžiarskeho strediska odvezie, získa zľavu na celodenný skipas v rozmedzí od 10% do 25%.

Motivovať ľudí, aby nejazdili svojimi autami, ale využili bezpečnejšiu a ekologickejšiu dopravu autobusom sa snažia aj lyžiarske strediská. Ski Centrum Mýto darovalo 8 celodenných skipasov pre lyžiarov, ktorí sa zapojili do facebookovej súťaže a mohli tak celý deň lyžovať zadarmo.

Súťaže o skipasy budú pokračovať, pretože ďalšie do súťaže venovalo aj lyžiarske stredisko Košútka. Informácie o súťaži, ktorá bude prebiehať až do 24. marca, nájdu lyžiari na facebookovom profile oblastnej organizácie cestovného ruchu Horehronie.

„Sme veľmi radi že sa nám podarilo spustiť cezhraničný projekt skibus 4×4 a prepojiť tak maďarsky región so slovenskými regiónmi Novohrad, Podpoľanie a Horehronie. Aj takýto krok pomôže k zvýšenie počtu turistov, ktorí do Banskobystrického kraja prídu. Jazda skibusom 4×4 je pre turistov bezpečnejšia a ekologickejšia voľba,“ povedal predseda BBSK Ján Lunter.

Ako ďalej predseda BBSK uviedol, využitie takejto hromadnej dopravy má pozitívny vplyv nielen na životné prostredie ale taktiež sa zredukuje počet áut na cestách a parkoviská pri lyžiarskych strediskách nebudú preplnené. Okrem toho je to bezpečnejšia alternatíva cestovania hlavne počas zimy a pre mnohých turistov aj ekonomicky výhodnejšia možnosť.

V nadchádzajúcom období jarných prázdnin víkendový skibus 4×4 určite využijú nie len lyžiari z maďarského Šalgotarjánu, ale aj obyvatelia okresu Lučenec. Skibus 4×4 má zastávky v tomto okrese vo Fiľakove, Lučenci a Lovinobani. Ďalšia zastávka je už v regióne Podpoľanie, v Hriňovej, kde tiež môžu lyžiari nastúpiť, aby sa zaviezli za lyžovačkou na Horehroní.

Skibus 4x4
7
Galéria
Zdroj: horehronie.net
Zdroj: brezno.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM