Samospráva

Skvelá správa pre rodičov detí: Breznu pribudnú nové detské jasle

Mesto Brezno v súčasnosti komunikuje s potenciálnym víťazom verejného obstarávania.

Ilustračný obrázok k článku Skvelá správa pre rodičov detí: Breznu pribudnú nové detské jasle
Zdroj: TASR

Nové detské jasle vo vlastníctve mesta by mali na najväčšom breznianskom sídlisku Mazorníkovo, kde podľa aktuálnych údajov žije približne tretina všetkých detí do troch rokov, začať stavať už v najbližších mesiacoch.

Mesto Brezno v súčasnosti komunikuje s potenciálnym víťazom verejného obstarávania. Informoval o tom v utorok magistrát s tým, že na projekt získali peniaze z eurofondov.

Do konca budúceho roka

„Vnímame stúpajúci záujem zo strany rodičov predovšetkým v prípadoch, keď matka chce nastúpiť do zamestnania, ale rodina si službu v súkromnom zariadení nemôže dovoliť z finančného hľadiska,“ reagoval primátor horehronskej metropoly Tomáš Abel s tým, že projekt počíta s vybudovaním moderného bezbariérového objektu určeného na kompletnú celodennú starostlivosť pre maximálne 20 detí.

„Veríme, že výstavbu sa podarí zrealizovať do konca budúceho roka tak, aby sme prevádzku zariadenia mohli spustiť začiatkom roka 2022. Predpokladané výdavky na výstavbu predstavujú viac ako 730-tisíc eur, pričom viac ako 100-tisíc eur investuje mesto z vlastných zdrojov. Projekt zapadá do nášho konceptu podpory mladých rodín v Brezne,“ dodal Abel.

Nenávratný príspevok

Informácie o sľubovanej výstavbe detských jaslí v časti Mazorníkovo síce podľa magistrátu začiatkom roka utíchli, ale v tom čase uzatvárali zmluvu o poskytnutí nenávratného finančného príspevku vo výške viac ako 630-tisíc eur s ministerstvom pôdohospodárstva.

V apríli už vyhlásili súťaž na zhotoviteľa stavby a v polovici mája vyhodnocovali ponuky. Víťazného uchádzača vyzvali na doplnenie podkladov, keďže až potom možno pristúpiť k návrhu zmluvy.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM