Katarína Oravská Futbal

Slovenská 16-ka obhájila na turnaji v Malajzii vlaňajšie prvenstvo: K víťazstvu prispel aj Podbrezovčan!

Slovenskí futbaloví reprezentanti do 16 rokov sa stali víťazmi turnaja Frenz International Cup 2014 v Malajzii, keď v nedeľňajšom finále vyhrali nad rovesníkmi z Iránu 2:0 po predĺžení. V zostave bol aj náš stredopoliar Marek Tešlár (ŽP Šport Podbrezová).

Ilustračný obrázok k článku Slovenská 16-ka obhájila na turnaji v Malajzii vlaňajšie prvenstvo: K víťazstvu prispel aj Podbrezovčan!
Zdroj: Dnes24.sk

Zverenci trénera Ladislava Pecka tak obhájili minuloročné prvenstvo na prestížnom medzinárodnom podujatí. Tím SR „16“ získal hlavnú cenu vo výške 50.000 amerických dolárov. Za najlepšieho strelca turnaja vyhlásili rovnako ako vlani prešovského kanoniera Ľubomíra Tuptu. V zápase o 3. miesto zdolal brazílsky tím Internacional SC portugalský Sporting Lisabon hokejovým výsledkom 6:2. Informovala o tom oficiálna webstránka Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Frenz International Cup 2014 – finále:

SLOVENSKO „16“ – Irán „16“ 2:0 po predĺžení (0:0, 0:0)
Góly: 105. Macho, 105. Moďoroši. ŽK: Moďoroši
Zostava SR „16“: Száras – Lénárt, Macho, Šulek, Nemček, Mašulovič, Zemko, Tešlár (Jedinák), Štefanec (Jurík), Baumgartner (Moďoroši), Tupta (Adamec)

V riadnom hracom čase si vyloženú gólovú príležitosť nevypracoval ani jeden tím. Obe družstvá hrali veľmi pozorne v obrane a pokúšali sa o prekvapivé protiútoky. Platilo to až do záveru prvého predĺženia. Najskôr kapitán Martin Macho hlavičkou po priamom kope strhol vedenie na slovenskú stranu a vzápätí vybojoval loptu Tupta, ktorý ju posunul úplne nekrytému Moďorošimu, ktorý zvýšil na 2:0. V 120. minúte mali „peckovci“ obrovské šťastie, keď hneď po sebe Iránci nastrelili brvno a žrď. Súper sa ani v oslabení nevzdával a ešte niekoľkokrát nebezpečne ohrozil bránu Szárasa. Mladí slovenskí reprezentanti si však napokon finálové čisté konto (tak ako pred rokom) ubránili a mohli sa tešiť z cenného víťazstva.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM