Tlačové správy

Slovensko, ako ho ňepoznáťe: Pamätník SNP či Banská Štiavnica ožili na pľechovkách piva Šariš

Rôzne kúty Slovenska môžeťe spoznať v priebehu pár sekúnd! Je to vďaka novej ľimitovanej edícii pľechoviek piva Šariš, ktoré sú zhmotňením nášho prírodného bohatstva a kultúrnych pamiatok. Môžeťe tak jedným razom navštíviť naše kopce, hrady či uňikátnu architektúru.

Ilustračný obrázok k článku Slovensko, ako ho ňepoznáťe: Pamätník SNP či Banská Štiavnica ožili na pľechovkách piva Šariš
9
Galéria

Krásu piva Šariš tak nespoznáťe ľen zvnútra, ale aj zvonka, či už hovoríte po východniarsky, západoslovensky alebo stredoslovenčinou, pretože každý máme v srdci kus Slovenska.

Po minuloročnom úspechu pľechoviek Šariš so slovenskými motívmi, ktoré zo skladov zmizľi v priebehu pár mesiacov, prichádza pivovar v rámci kampane „Každý máme v srdci kus Slovenska“ opäť s ľimitovanou edíciou nových pľechoviek. „Šariš sa ako hrdý partner slovenského folklóru snaží o to, aby sa národné poklady zachovali aj pre ďalšie generácie. Zhmotnením našich prírodných krás či architektonických skvostov sa staľi pivá Šariš 10° a Šariš Zlatá 12° so siedmimi rôznymi dizajnami. Odrážajú v sebe ňieľen dlhoročnú tradíciu, aľe aj iskru ľudí, ktorí Šariš s obľubou pijú, a aj tých, ktorí ho s láskou varia,“ uviedol manažér pivovaru Šariš Ján Čerkala. Západniemu, stredniemu aj východniemu regiónu Slovenska Šariš venoval po dve plechovke.

Samostatný dizajn patrí pivu Šariš tmavý, ktorý dotvárajú motívy približujúce festival vo Východnej. O nový šat pľechoviek sa postarala mladá ilustrátorka Alica Kucharovič.

Nájďete tu hrady, výnimočnú architektúru aj čarovňie kopce

V Banskej Štiavnici sa nachádza až 360 pamiatkových objektov. Ňiet preto divu, že na pľechovkách venovaných stredniemu Slovenku dominuje Banská Štiavnica s Kalváriou a Trojičným námestím. Toto mesťečko ročne navštívi zhruba 70-tisíc návštevníkov.

Jeho neodmysliteľnou súčasťou sú aj tajchy. Jedným z nich je Počúvadlo, ktoré sa tak isto objavilo na pľechovkách. Origináľny dizajn dopĺňajú aj naše krasnie hory a jaskyňe. Kochať sa môžete najvyšším vrcholom Nízkych Taťier, Ďumbierom či Demänovskou ľadovou jaskyňou, ktorá patrí k najstarším v Európe.

Nezastupiteľné miesto na plechovkách má aj najnavštevovanejší Oravský hrad. Zbožňujú ho ňie ľen turisťi, ale aj filmári. Nakrúcala sa tu napríklad prvá čiernobiela verzia filmu Dracula z roku 1922 či filmy ako Kráľ drozďia brada, Princezná a žobrák či Sokoľiar Tomáš. Pľechovke skrášľujú aj malebnie Čičmany, ktoré sú známe ich unikátnymi drevenicami s krásnou ornamentálnou výzdobou.

Stredoslovenskie plechovke skrášľujú aj výšivke, a to z Banskej Bystrice, Horehronia, Starých Hôr či Žiliny. Dominuje im tiež Pamätník SNP v Banskej Bystrici, ktorého úlohou je pripomínať obdobie II. svetovej vojny a Slovenskie národnie povstanie. V jeho vnútri sa nachádza múzeum.

Ak ste predsa len nerozumeli nárečiu, prečítajte si text aj v spisovnej slovenčine :)

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Plzeňský Prazdroj Slovensko
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM