Katarína Oravská Správy

Šok pre všetkých, čo sa už tešili z jarného počasia: Brezno zasiahlo husté sneženie FOTO + VIDEO

Hoci ešte nie je prvý apríl, vonku to vyzerá, ako by predsa len bol. Počasie snáď žartuje. Veď sneží! Ak ste ešte neodložili zimné kabáty, urobili ste dobre. Perinbaba jasne dáva najavo, že túto sezónu ešte nepovedala posledné slovo.

Ilustračný obrázok k článku Šok pre všetkých, čo sa už tešili z jarného počasia: Brezno zasiahlo husté sneženie FOTO + VIDEO
Foto: Katarína Oravská

Včera sa striedal dážď s hrejivými slnečnými lúčmi. Dnes ale takéto počasie čakal asi málokto. Veď vonku sneží! Zdá sa, akoby sa vrátila zima. Perinbaba ešte nepovedala posledné slovo a sneh nám aktuálne nadeľuje hoci je 31. marec!

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal aj výstrahy. Oddnes 18:00 do zajtra 20:00 platí výstraha prvého stupňa pred vetrom, ktorý v okrese môže miestami dosiahnuť krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 16–24 m/s. Hoci je táto rýchlosť v danej ročnej dobe u nás bežná, môže podľa meteorológov spôsobiť škody menšieho rozsahu a predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity.

Na hrebeňoch hôr platí dokonca výstraha druhého najvyššieho stupňa oddnes až do utorka večera. Tu môže vietor dosiahnuť krátkodobo v nárazoch rýchlosť až 25–35 m/s, čo je už nadpriemer a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká. „Táto rýchlosť predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity,“ uvádza SHMÚ.

A aby toho nebolo málo tak platí aj výstraha prvého stupňa pre snehové jazyky a záveje, ktorých tvorba sa miestami očakáva najmä v horských oblastiach a na horských priechodoch. Takže pozor aj na cestách!

Máte aj vy fotografie čerstvej snehovej nádielky? Pošlite nám ich na brezno@global24.sk a radi ich uverejníme!

Pozrite si zábery jarného sneženia v Brezne v našej fotogalérii!

Šok pre všetkých, čo sa už tešili z jarného počasia
10
Galéria
Foto: Katarína Oravská
Počasie si robí, čo chce!
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM