Jakub Forgács Samospráva

Spoločné vyhlásenie poslancov: Sme pripravení rokovať s Kotlebom, nechceme kraj dostať do izolácie

Novozvolení poslanci Banskobystrického samosprávneho kraja za strany Smer-SD, KDH, SMK, SZ, ĽS-HZDS a SNS sú pripravení rokovať s novým predsedom Marianom Kotlebom o jeho programových prioritách. Nezhodujú sa s ním síce v názoroch a programových vyhláseniach, nechcú však dostať kraj do izolácie.

Ilustračný obrázok k článku Spoločné vyhlásenie poslancov: Sme pripravení rokovať s Kotlebom, nechceme kraj dostať do izolácie
Zdroj: Webnoviny.sk

„Predstavitelia politických strán Banskobystrického kraja v žiadnom prípade nechcú dostať kraj do izolácie. Budú aj naďalej v rámci svojich kompetencií podporovať projekty, zamerané na rozvoj kraja, týkajúce sa najmä oblasti dopravy, sociálnych služieb, školstva a regionálneho rozvoja,“ píše sa vo vyhlásení, v ktorom šestica strán deklaruje pripravenosť rokovať s Kotlebom.

Obyvateľov kraja v ňom poslanci ubezpečujú, že im rozvoj regiónu nie je ľahostajný. Vyhlásenie podpísali krajskí predsedovia spomínaných šiestich politických strán, ktorých poslanci uspeli v regionálnych voľbách. O stretnutí informovala krajská poslankyňa Ľubica Laššáková.

Novozvolení poslanci a predseda kraja zatiaľ nezložili sľuby. Malo sa tak stať minulý piatok, rokovanie však odložili, keďže viacerí poslanci mali iné neodkladné povinnosti. Marian Kotleba považuje odklad skladania sľubov za účelový. Úvodné rokovanie zastupiteľstva samosprávneho kraja sa podľa zákona musí uskutočniť najneskôr 30 dní od vyhlásenia volebných výsledkov. Voľby sa definitívne skončili druhým kolom, ktoré sa konalo 23. novembra, jeho výsledky oznámila Ústredná volebná komisia 24. novembra.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM