Katarína Oravská Rôzne

Sprievodný program dní mesta: Tancujúce deti aj rozprávkový les

Súčasťou dní mesta je aj niekoľko sprievodných podujatí. Hlavné slovo v nich budú mať deti.

Ilustračný obrázok k článku Sprievodný program dní mesta: Tancujúce deti aj rozprávkový les
Zdroj: TASR

Dní mesta Brezno 2014 sa konajú 30. až 31. mája. Ich program si môžete pozrieť TU. Sprievodné podujatia sa však začínajú už o pár dní skôr. V stredu 28. mája sa bude konať o 8.00 v Aréne Brezno 17. ročník Okresnej olympiády materských škôl. O deň na to, čiže vo štvrtok 29. mája je od 8.00 naplánované podujatie s názvom Športujú všetky školy. Športové výkony sa budú podávať v telocvičniach pri základných a strených školách. V piatok 30. mája od 8.30 sa bude v Aréne Brezno tancovať. Tancujúce deti je súťaž žiakov základných škôl v spoločenských tancoch.

V nedeľu prvého júna, čiže počas Medzinárodného dňa detí bude sprievodný program pokračovať Cestou rozprávkovým lesom. Už 34. ročník podujatia pre deti sa uskutoční za každého počasia v priestore pod Skalkou nad nemocnicou. Vstup do rozprávkového lesa je od 9.00 do 12.00. Účastnícky poplatok je 3,50 € za dieťa. Deti budú plniť zaujímavé úlohy. Splnenie každej sa vyznačí na visačku, ktorú dostane dieťa výmenou za zakúpenú vstupenku. Svoje dojmy môžu deti namaľovať na výkres. Ten bude vystavený v prírodnej galérii. Okrem sladkých odmien dostane každé dieťa chlebík a špekáčik, ktorý si bude môcť vlastnoručne upiecť na pripravenom ohníku.

Na MDD o 16.00 budú v mestskom dome kultúry hrať divadelné predstavenie pre najmenších Ako išlo vajce na vandrovku. V klasickej ľudovej rozprávke ožíva príbeh malého vajca, ktoré sa vydáva na vandrovku a postupne stretáva sedem zvieratiek – kamarátov. Rozprávka je vhodná pre deti od 3 rokov. Vstupné 1,50 eur dospelá osoba, deti zadarmo.

Čítajte tiež Letný jarmok v Brezne: Ľudové výrobky, jedlo aj kolotoče

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM