Jakub Forgács Futbal

Štart najvyššej futbalovej súťaže: Proti komu nastúpi nováčik ligy Podbrezová?

Už sa vie, ako bude vyzerať ďalší ročník najvyššej slovenskej súťaže, ktorá bude v sezóne 2014/2015 niesť nový názov. Na koho v prvom kole narazia podbrezovskí futbalisti, ktorí sú zároveň nováčikom?

Ilustračný obrázok k článku Štart najvyššej futbalovej súťaže: Proti komu nastúpi nováčik ligy Podbrezová?
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Nový ročník najvyššej slovenskej súťaže by sa mal začať počas druhého júlového víkendu (12. – 13. júla). Dvojice 1. kola novej fortunaligovej edície sú známe už od nedávneho skončenia minulej sezóny (záverečné 33. kolo sa uskutočnilo v záverečný májový deň) a s tým spojeným umiestnením tímov v konečnej tabuľke. Nováčik ŽP Šport Podbrezová sa v 1. kole nového ročníka Fortuna ligy 2014/2015 stretne s úradujúcim slovenským futbalovým majstrom ŠK Slovan Bratislava.

Výhoda jedného domáceho zápasu naviac

Počet dvanástich účastníkov a netradičných 33 odohraných kôl sa ani v nastávajúcej sezóne 2014/2015 nemení. Na Slovensku sa teda bude opäť hrať systémom trikrát každý s každým. V jesennej časti by mali mužstvá odohrať 19 a v jarnej časti 14 zápasov. V úvodných 22 kolách sa stretne dvakrát každý s každým doma – vonku a následne sa zopakuje 11 kôl z prvej tretiny súťaže.

Zvýhodnené budú tímy umiestnené v uplynulej sezóne na 1. – 6. mieste: Slovan, Trenčín, Trnava, Ružomberok, Košice a Senica, keďže budú mať vzhľadom na nepárny celkový počet stretnutí (33) výhodu jedného zápasu doma naviac v sumáre ročníka oproti klubom umiestneným na 7. – 12. mieste, vrátane nováčika z Podbrezovej. Znamená to, že mužstvá „hornej šestky“ z nedávno skončenej súťaže odohrajú v ročníku 2014/2015 až 17 stretnutí v domácom prostredí a 16 na súperovej pôde, u zvyšných šiestich tímov to bude presne naopak.

Program 1. kola Fortuna ligy 2014/2015 (sobota, 12. júla 2014)

  • ŠK Slovan Bratislava (ako úradujúci majster dostal číslo 1) – ŽP Šport Podbrezová (ako nováčik Fortuna ligy – číslo 12)
  • AS Trenčín (2. tím z uplynulého ročníka) – FK DAC 1904 Dunajská Streda (11.)
  • FC Spartak Trnava (3.) – FC ViOn Zlaté Moravce (10.)
  • MFK Ružomberok (4.) – MŠK Žilina (9.)
  • MFK Košice (5.) – FK Dukla Banská Bystrica (8.)
  • FK Senica (6.) – Spartak Myjava (7.)

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM