Kristína Kožiaková Správy

Štrajk učiteľov, aktuálne INFO: Ako presne sa dotýka škôl v Brezne?

Niektoré školské zariadenia sa od pondelka 25. januára zapojili do štrajku učiteľov. Prečítajte si aktuálne informácie zo škôl.

Ilustračný obrázok k článku Štrajk učiteľov, aktuálne INFO: Ako presne sa dotýka škôl v Brezne?
Zdroj: TASR

V pondelok 25. januára sa začal štrajk učiteľov. Dotkol sa aj niektorých breznianskych škôl. Ako konkrétne? Podľa našich informácií sa v Brezne do celoslovenského štrajku učiteľov zapojila jedna základná a dve stredné školy.

Materské školy a jedáleň funguje

Základná škola s materskou školou Karola Rapoša dnes vstúpila do štrajku. „Od 25.1. je škola z dôvodu štrajku zatvorená. Školský klub detí je zatvorený. Pedagógovia vstupujú do ostrého štrajku,“ uvádza sa na stránke školy.

„Školská jedáleň funguje, pretože sa varí aj pre materské školy, ktoré sú zatiaľ v normálnom režime,“ prezradili nám na sekretariáte školy. Podľa ich slov boli deti zo základnej školy z obedov vyhlásené.

Súkromná a pedagogická akadémia EBG

„Škola je úplne uzavretá až do odvolania,“ prezradila nám riaditeľka školy Eva Hlaváčová. Ako ďalej uviedla, na praxi majú žiačky štvrtého ročníka.

„Informácie o začiatku vyučovania podľa aktuálnej situácie budú zverejnené na stránke školy alebo facebookových stránkach SPSA EBG Brezno,“ uvádza na svojich stránkach súkromná škola.

Gymnázium zrejme sa pripojí tiež

„Dnes máme pedagogickú poradu a zajtra vstupuje aj Gymnázium Jána Chalupku do štrajku,“infor­moval nás riaditeľ Miroslav Glembek. Podľa jeho slov sa do štrajku nezapoja štyria pedagogickí zamestnanci „Aktuálne informácie budú zverejnené aj na stránke školy,“ dodal riaditeľ.

Môže vás zaujímať:

Aktuálna situácia v našom meste: Ktoré školy v Brezne štrajk ukončili a kde stále trvá?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM