Šport

Streetball opäť pomohol ľuďom v neľahkej životnej situácii

Ihrisko Súkromnej strednej odbornej školy pedagogickej EBG v Brezne sa znova po roku stalo dejiskom športovo – charitatívnej akcie s názvom Streetball ľuďom.

Ilustračný obrázok k článku Streetball opäť pomohol ľuďom v neľahkej životnej situácii
Zdroj: Mesto Brezno

Na treťom ročníku turnaja Streetball ľuďom sa zúčastnilo 11 družstiev z Brezna a okolia, ale aj z Martina, Žiaru nad Hronom a Prahy. Zo semifinálových súbojov vzišli dve dvojice, ktoré sa „pobili“ o stupne víťazov.

Bronz si vybojoval tím Jumpers v zložení M. Koralka a R. Severény, na druhom mieste skončila breznianska dvojica M. Kurek a M. Bulla z družstva BoRdel a víťazstvo z premiérového ročníka si zopakovali Martinčania J. Čerňanský a A. Kušnier z Créme della créme.

V individuálnych súťažiach o najlepšieho strelca z trestného územia a spoza trojkového oblúka dominoval Matej Kurek z domáceho tímu BoRdel.

Cieľom podujatia, ktoré sa stalo už pravidelnou súčasťou Dní mesta, však bolo predovšetkým pomáhať. Tohtoročná charitatívna zbierka bola venovaná zdravotne postihnutému Jarkovi Brozmanovi z Brezna, ktorý trpí autistickou poruchou.

Organizátorom sa podarilo na jeho konto vyzbierať krásnych 970 eur, ktoré sa ešte navýšili o výťažok z primátorského a lesníckeho guláša na takmer 1500 eur.

„Veľká vďaka patrí všetkým zúčastneným, podporovateľom, prispievateľom a samozrejme mestu a Lesom mesta Brezno. Tento ročník turnaja nám opäť ukázal, že to, čo robíme, má zmysel a aj keď takouto troškou, ale predsa vieme pomôcť ľuďom v neľahkej životnej situácii,“ uzavrel hlavný organizátor akcie Miroslav Koralka.

Zdroj a foto: Mesto Brezno

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM