Katarína Oravská Samospráva

Stretávka po šesťdesiatich rokoch: Primátor Brezna prijal absolventov Gymnázia Jána Chalupku

V Obradnej miestnosti breznianskej radnice sa uplynulý víkend stretli absolventi breznianskeho gymnázia po šiestich desaťročiach. Privítal ich primátor mesta a členovia Zboru pre občianske záležitosti.

Ilustračný obrázok k článku Stretávka po šesťdesiatich rokoch: Primátor Brezna prijal absolventov Gymnázia Jána Chalupku
Zdroj: Dnes24.sk

Obradná miestnosť breznianskeho mestského úradu sa v sobotu, 22. júna 2013 stala miestom spomienok a stretnutí po veľmi dlhých rokoch. Primátor mesta, Jaroslav Demian tu prijal abiturientov breznianskeho gymnázia Jána Chalupku po úctyhodných šesťdesiatich rokoch. Spoločne s členmi Zboru pre občianske záležitosti Človek človeku pri Mestskom úrade v Brezne vytvorili pre „maturantov“ slávnostnú atmosféru v sprievode hudby, recitácie a milého slova.

Spomienky na roky strávené v laviciach

Návšteva radnice a prijatie primátorom mesta bolo súčasťou stretnutia spolužiakov po dlhých rokoch. Primátor malú skupinku privítal v meste srdečnými slovami a pripomenul im roky strávené v laviciach školy: „Sú to krásne chvíle, keď človek má možnosť vrátiť sa späť, nielen v myšlienkach, ale skutočne. Sadnúť si do lavice, ktorá stojí možno na tom istom mieste, prezrieť si školu, ktorá je síce vynovená, ale tá istá, prejsť prstom po tabuli, pri ktorej ste sa mnohokrát možno aj potrápili.“

Stále zostanú spolužiakmi

„Hoci máte postriebrený vlas a už ste starými mamami a starými otcami, ste to vy – vaša trieda – spolužiaci. Nuž teda vitajte v Brezne, ktoré bolo a verím, že aj zostalo vašim mestom. Brezno sa za tie roky, odkedy ste skončili školu, veľmi zmenilo. Mesto rastie do krásy a človek dozrieva. A my sme radi, že toto všetko začalo práve tu, u nás, v našom krásnom Brezne, srdci Horehronia,“ dodal primátor Demian. Na záver stretnutia odovzdal primátor mesta abiturientom malé darčekové predmety, zaželal im zdravie a spokojnosť a pozval ich na mnohé ďalšie návštevy Brezna.

Zdroj: Mestský úrad Brezno
Foto: Mestský úrad Brezno

Absolventi po 60 rokoch Brezno
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM